OVERBLIK: Her er rokaderne i Mays kriseramte regering

Fredag fremlagde premierminister Theresa May sin regerings vision for, hvordan Storbritannien skal forlade EU. Det har fået flere ministre til at opsige deres poster. (Foto: Foto: Ho/AFP)

Flere ministre har trukket sig fra premierminister Theresa Mays regering i protest mod hendes brexitudspil.

Den britiske premierminister, Theresa May, fremlagde fredag sin regerings vision for brexit.

Planen indebærer et fortsat tæt forhold til EU, der er Storbritanniens største handelspartner.

Det har fået flere ministre til at sige op i protest.

Her er overblikket over den ministerrotation, som opsigelserne har medført:

* Brexitminister David Davis træder tilbage:

Brexitminister David Davis og hans to juniorministre forlader regeringen i protest mod strategien for Storbritanniens udtræden af EU, som de mener vil sætte landet i en svag forhandlingssituation overfor EU. Som brexitminister har David Davis haft ansvar for at forhandle brexit på vegne af Storbritannien.

* Ny brexitminister bliver Dominic Raab:

Theresa May udnævner Dominic Raab som ny brexitminister, der skal stå for at forhandle briternes farvel til EU på plads. Han var en fremtrædende EU-modstander under valgkampen i 2016 op til den britiske folkeafstemning. Dominic Raab har hidtil været boligminister i regeringen.

* Udenrigsminister Boris Johnson træder tilbage:

Udenrigsminister Boris Johnson forlader ligeledes sin post i den britiske regering i protest. Han har været meget aktiv i kampagnen for, at Storbritannien skulle forlade EU. Han har siden da flere gange udtalt sig kritisk om Theresa Mays politik.

* Ny udenrigsminister bliver Jeremy Hunt:

Sundhedsminister Jeremy Hunt udnævnes som ny udenrigsminister. Han betegnes som en af Mays mest loyale ministre, der ligesom hende går ind for et blødt brexit og et fortsat tæt økonomisk forhold til EU.

* Ny sundhedsminister bliver Matt Hancock:

Mens Jeremy Hunt bliver udenrigsminister, efterlader han en ledig plads på posten som sundhedsminister. Den overtager kulturminister Matt Hancock.

* Ny kulturminister bliver Jeremy Wright:

Den britiske statsadvokat, Jeremy Wright, udnævnes som kommende kulturminister. Som statsadvokat har han været den øverste jurist inden for den britiske anklagemyndighed og regeringens øverste juridiske rådgiver.

/ritzau/