OVERBLIK: Den seneste tids skyderier i og omkring København

Krimi
Reportage fra Mjølnerparken. (Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix)

Københavns Politi oplyser torsdag, at der er opstået en ny konflikt i bandemiljøet.

Efter en rolig periode i København er der igen opstået en konflikt. Denne gang skyldes det, at en bande fra Nørrebro er blevet splittet op.

Det har medført flere skyderier, og onsdag meddelte Københavns Politi, at man har etableret en visitationszone på Nørrebro og i Nordvest.

Få her overblikket over nogle af den seneste tids hændelser.

* Onsdag 19. september: Natten til onsdag bliver fem biler ramt af skud på parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset Digehuset.

Om aftenen går det løs på Ragnhildgade i København. Kort før klokken 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen.

Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

* Tirsdag 18. september: Omkring klokken 21.15 jager en Audi en VW Polo i Herlev. Fra Audien skydes der ti gange. Ingen personer bliver ramt.

Cirka en time senere skydes der mod en mand, der sidder i en bil på Lygten på Nørrebro i København. Han bliver ramt i begge arme. Ifølge Ekstra Bladet er ofret et tidligere Brothas-medlem.

Natten til tirsdag bliver der ifølge Ekstra Bladet affyret skud på Den Store Plads ved Mjølnerparken. Ingen personer bliver ramt.

* Lørdag 15. september: En byge af skud hamrer mod siden af en sølvgrå Mercedes i Ishøj.

I bilen, der befandt sig på Ishøj Parkvej, sidder to mænd på 24 år, og begge bliver såret. Den ene bliver ramt en enkelt gang i benet, mens den anden bliver ramt flere gange, herunder i ballen og bækkenet. Begge overlever.

Kilder: Københavns Politi, Ritzau og Ekstra Bladet.

/ritzau/