Oscar 2020: De bedste bud på vinderfilmen

Underholdning
Så er kapløbet i gang – bliver det en film om Hollywood, Første Verdenskrig eller en dysfunktionel koreansk familie.

På søndag går det løs med verdens største og mest prestigefulde priser fra filmindustrien.

Det store Oscar-kapløb om titlen til Bedste Spillefilm er mere åbent end nogensinde før. Der er ikke nogen oplagte vindere, men en masse gode film i alle mulige genrer, som kunne løbe med titlen.

Der er som altid også en masse andre faktorer end "bare en god film" i regnestykket. Bl.a. hvilket signal Hollywood vil sende, hvad er trenden i filmene lige nu og hvordan lå nomineringerne fra de andre store uddelinger Golden Globes, Directors Guild og BAFTA?
 
Avisen.dk bringer her de nominerede i den rækkefølge, som vi tror på har størst chance:
 

"1917"

Store episke og historiske film har altid gode chancer. Sam Mendes brag af en Første Verdenskrig-film "1917" om helte og tragedier pakket ind i spektakulære actionscener – ikke nytænkning, mere som gammel vin på nye flasker, men et "typisk" sikkert valg fra akademiets side.
 
 

"The Parasites"

Hvis den koreanske drama-gyser "The Parasites" vinder, vil den blive den første fremmedsprogede film, som vinder den prestigefulde titel. En sejr vil også sætte endnu mere fokus på Asien som værende et nyt og magtfuldt film-kontinent.
 
Så er kapløbet i gang – bliver det en film om Hollywood, Første Verdenskrig eller en dysfunktionel koreansk familie.

"Once upon a time... in Hollywood"

Quentin Tarantino kan vinde sin første statuette for bedste film her. En af de gode odds filmen har, er, at Hollywood elsker film lavet om dem selv og byen. Og så spiller de to ultra-populære skuespillere Leonardo DiCaprio og Brad Pitt mesterligt sammen.

 
 
"The Irishman"
 
Martin Scorsese 3 1/2 time lange marathon-gangsterfilm er en Netflix-produktion med et stjernespækket hold. Hvis den vinder, kan det blive svært for filmindustrien at fastholde mottoet: "Film skal ses i biografen".
 
 
"Joker"
 
Fabelagtig præstation af Joaquin Phoenix som den karakter, der senere dukker op i mange "Batman"-film. Vinder den Bedste Spillefilm, vil det kun være den anden af de såkaldte "R"-film, som har vundet. "Midnight Cowboy" fra 1969 med Dustin Hoffmann og Jon Voight er den eneste indtil videre.
 
 
"Marriage Story"
 
En lille fin film om kaotisk og smertefuld skilsmisse. Hvem ved bedre noget om det end i filmbyen?
 
 
"JoJo Rabbit"
 
En skør, anderledes og også flot film om en tysk dreng og hans imaginære ven Hitler, som præsenteres som en "anti-hate-satire". Kunne være en outsider.
 
 
"Little Women" og "Ford vs. Ferrari"
 
En rigtig "kvindefilm" og en rigtig "mandefilm". To film i den yderste kategori, som begge spås de mindste chancer for at løbe med Oscaren i denne kategori.
 
Uddelingen af Oscar-statuetterne finder sted søndag den 9. februar i Dolby Theatre i Hollywood. Også den danske kritiker-roste "The Cave" kan få en Oscar for Bedste Dokumentar. Du kan følge med live på diverse streaming-kanaler fra 23.30 søndag aften eller se resumé på både DR og TV2 dagen efter.