Den smalle venstre-regering kalder sit regeringsgrundlag for ’Sammen for fremtiden’, men SF-formand Pia Olsen Dyhr mener, at regeringsgrundlaget splitter, mere end det samler og slet ikke handler om fremtiden, men kun om at få pengene til at stemme.
- Jeg synes, at Lars Løkke opfører sig som en bogholder i en lille virksomhed, der vil sørge for, at regnskabet stemmer i stedet for at have ambitioner for, hvor vi bevæger os hen. Han taler om et rimeligere samfund og henviser nok til, hvem der bidrager og ikke bidrager. Og dem der ikke bidrager, kan vi bare sparke ad Helvede til, siger Pia Olsen Dyhr til Ugebrevet A4.
Hun beklager, at regeringen tilsyneladende har ambitioner om mere ulighed frem for mere lighed. Regeringen burde jo netop se på, hvad der har gjort Danmark så stærkt, mener SF-formanden.
- I stedet for hele tiden at dyrke middelmådigheden, som jeg synes, at Lars Løkke gør, skulle han betone fællesskabet. For vi bliver stærkere af at bidrage efter evne og hjælpe hinanden, mener hun.
Deprimerende pejlemærker
Oven på en god sommerferie bliver SF-formanden nærmest nedtrykt af at høre Lars Løkke Rasmussen fortælle om sine fire pejlemærker, hvor han blandt andet vil måles på at få flere i arbejde, skabe flere private job, få en bedre kernevelfærd og få færre asylansøgere til Danmark.
- Hvis jeg skal være helt ærlig, så er de fire pejlemærker, som Løkke sætter op for fremtiden, så deprimerende som noget kan være. For hvor bliver samfundsprojektet af, spørger hun og efterlyser visioner om sammenhold frem for at svinge pisken over de svageste.
Kaos på arbejdsmarkedet
Pia Olsen Dyhr mener også, at regeringens politik fremmer liberalisering og kaos på det danske arbejdsmarked. Og hun beklager, at især arbejdsgiverne har fordel af takterne i Lars Løkke Rasmussens regering.
Hun efterlyser en europæisk debat om, hvordan man dæmmer op for stigende liberalisering.
- Den voksende mangel på regulering af arbejdsmarkedet er et vanvittigt alvorligt problem. Det er ikke noget, vi kan løse i Danmark alene. Det skal gøres på europæisk plan. Som transportminister kunne jeg se, at bekymringerne findes i Finland, Tyskland, Polen - overalt. Vi er nødt til at have en grundlæggende diskussion i Europa om, hvordan vi kan sikre vores velfærdssamfund og få et godt reguleret arbejdsmarked, siger hun.