Officerer flygter: Halvdelen gider ikke militæret

Nyeste klimamåling viser, at op mod 46 % af officererne ikke ser sig selv i forsvaret om blot to år. (Foto: Foto: Colourbox)

Ændringer i arbejdsforhold kan resultere i at officerer søger væk fra forsvaret.

Når forsvaret uddanner officerer, skal de ikke regne med, at de dermed har kompetent arbejdskraft mange år frem. Det siger officer Jesper Tholstrup til Berlingske.dk:

"Den nyeste klimamåling fra forsvaret viser jo også, at 46 procent af officererne ikke ser sig selv i forsvaret om to år," siger Jesper Tholstrup.

Jesper er selv én af de mange officerer, der søger væk. For ham er det ikke en enkeltstående oplevelse men mange små, der har gjort udslaget.

Men ifølge ham er en væsentlig årsag til flugten de ændrede regler for  forflyttelse mellem landsdele. Tidligere kunne officererne få et ekstra tillæg til at dække ekstra udgifter til bolig. Således kunne de tage arbejde i Jylland men beholde lejligheden i København. Det tillæg er stort set afskaffet i dag.

"Forsvaret flytter jo til Jylland, men for mange, også mig selv, er det ikke muligt at tage familien med. Tidligere kunne man tage to år i Jylland og have en aftale om at vende tilbage til en stilling i for eksempel Forsvarskommandoen," siger han til Berlingske.dk

Kilde: Berlingske.dk