For mange mennesker kan det være svært at få enderne til at mødes i en travl arbejdsdag, hvor der både skal hentes børn og handles ind.
Dét vil Københavns Kommune nu gøre op med i et nyt tiltag, der skal give 10.000 ansatte mulighed for at gå op eller ned i tid efter behov.
Den nye ordning er en udløber af et forsøgsprojekt, der begyndte i september sidste år.
- Vi har nogle meget fleksible medarbejdere, men ens livssituation kan ændre sig meget hurtigt gennem livet, og på nogle tidspunkter i ens liv har man måske brug for at kunne gå op eller ned i arbejdstid. Det skal vi som arbejdsgivere kunne imødekomme, siger Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune til Avisen.dk
Samtidig vil borgmesteren arbejde for, at tilbuddet bliver udbredt til resten af de 40.000 medarbejdere i Københavns Kommune.
Fleksibel arbejdstid er "win-win"
Indtil videre har tre kommunale arbejdspladser været en del af forsøgsordningen. Nu åbnes projektet op for samtlige ansatte i omsorgs- og sundhedsforvaltningen.
Ifølge lektor ved Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier ved Københavns Universitet Anna Ilsøe, er fleksible arbejdstider ofte en fordel for både medarbejdere og ledelse.
- Erfaringerne fra industrien viser, at fleksibel arbejdstid ofte har positive effekter på fastholdelse og motivation af medarbejdere. Og på produktiviteten fordi medarbejderne er der, når der er brug for dem, har Anna Ilsøe tidligere udtalt til Ugebrevet A4.
Ifølge lektoren skal man dog tænke sig om, før man som arbejdsplads åbner op for fleksible arbejdstider.
- Medarbejderne kan have vidt forskellige interesser i, hvordan arbejdstiden bliver tilrettelagt, alt afhængig af deres familiesituation. Det er derfor vigtigt at inddrage tillidsrepræsentanten, som kender medarbejderne, for ellers er der en risiko for konflikter, når en fleksibel arbejdstidsplanlægning skal gå op, tilføjer Anna Ilsøe.
Skal lokke medarbejdere til
Omsorgs- og sundhedsborgmester Sisse Marie Welling håber, at den nye arbejdstidsordning kan være med til at lokke flere dygtige medarbejdere til et job i det offentlige.
- Vi er i en situation nu, hvor vi kan koncentrere os om først og fremmest at finde den rigtige medarbejder, og så bagefter finde ud af, hvilket timeantal, der bedst passer den pågældende medarbejder. Derfor har vi måske lidt nemmere ved at rekruttere ansatte end andre offentlige arbejdspladser, siger Sisse Marie Welling.
Borgmesteren tilføjer, at hun ikke ser noget til hinder for, at den nye ordning kan udbredes til alle kommunens forvaltninger.
- Det er klart, at det kan blive besværligt, når vagtplanerne skal lægges, men jeg tror på, at vi får langt gladere medarbejdere, når vi viser dem, at de kan stole på os i situationer, hvor de har brug for at gå op eller ned i tid, siger Sisse Marie Welling.
Hvad vil I gøre, hvis det her bliver for stor en succes. Altså hvis der er for mange, der lige pludselig vil til at gå op eller ned i tid?
- Jeg har stor tillid til, at der kan blive fundet en løsning på de enkelte arbejdspladser, hvis mange medarbejdere i en periode ønsker at gå op eller ned i tid – lige så vel som man gør, når der for eksempel er mange, der vil holde ferie i løbet af en kort periode, siger borgmesteren.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.