Narkobaron flygtet fra fængsel under lægebesøg

Jorge Roca Suarez, kendt som "Kokain-kongen", flygtede lørdag fra et fængsel nær hovedstaden La Paz.

Den berygtede narkobaron Jorge Roca Suarez er flygtet fra et boliviansk fængsel. Det fortæller lokale politimyndigheder til nyhedsbureauet AP.

Roca Suarez, der var en af Sydamerikas førende narkosmuglere i 1980'erne, formåede lørdag at flygte efter at have besøgt en hospitalsklinik.

Den 67-årige fængslede smugler havde fået en speciel tilladelse fra en dommer til at forlade fængslet for at få foretaget en lægeundersøgelse.

I stedet er han nu på fri fod, og det står ikke klart, hvordan det lykkedes ham at undslippe politiets varetægt.

- Vi er nødt til at bekræfte, at denne person er flygtet fra vores varetægt, siger Fernando Rojas, vicepolitiinspektør i det føderale politi, til det lokale nyhedsbureau ABI.

Boliviansk politi har lørdag igangsat en regulær menneskejagt for at få fanget Suarez igen.

I 1990 blev han fængslet i USA, dømt for at stå bag en enorm import af narkotika til USA.

Han fik sammen med sin onkel Roberto Suarez tilnavnet "Kokain-kongerne", og i flere år leverede de narkotika til det berygtede Medellin-kartel under ledelse af den berømte narkosmugler Pablo Escobar.

Først i 2018 blev han løsladt, hvorefter han rejste tilbage til Bolivia.

Her ventede politiet dog i lufthavnen, og han blev anholdt og dømt for en række forbrydelser begået i 1980'erne.

Den bolivianske avis El Deber har i timerne efter Roca Suarez' flugt publiceret en video af narkobaronen siddende på en restaurant i byen San Ana de Yacuma et par hundreder kilometer nord for hovedstaden La Paz.

Politiet har endnu ikke kommenteret på videoen.

Bolivia har i årtier været plaget af narkotikarelateret vold og korruption. Det har i flere tilfælde vist sig at være svært for myndighederne at fange og indespærre prominente narkosmuglere.

/ritzau/