Implementeringer af MitID, MitID erhverv og Digital Post sparer årligt det danske erhvervsliv for omkring en halv milliard kroner.
Det viser en ny måling foretaget af Erhvervsstyrelsen.
Ifølge målingen skyldes de mange sparede millioner især, at virksomhederne i Danmark med det nye MitID-login sparer tid med at logge ind efter overgangen fra NemID.
Det skyldes blandt andet, at en medarbejder nu kan bruge sin private MitID til erhvervsbrug, fremgår det.
- Jeg synes, at målingen er et godt bevis på, at vi er lykkedes i vores digitale omstilling. Selv om vi laver nye versioner af vores forskellige digitale løsninger, så giver det stadig en kæmpe værdi for de danske virksomheder og sparer dem for bureaukratisk bøvl, siger digitaliseringsminister Caroline Stage Olsen (M).
Målingen er en såkaldt "aktivitetsbaseret måling af virksomhedernes administrative byrder".
Dens data er baseret på kvalitative interviews med ni udvalgte virksomheder, samt en spørgeskemaundersøgelse blandt 512 virksomheder.
Digitaliseringsministeren kan ikke med sikkerhed sige, at det er alle virksomheder i Danmark, der har sparet penge på implementeringen.
Det fremgår desuden af målingen, at omstilling til de nye infrastrukturløsninger med MitID, MitID erhverv og Digital Post har haft en engangsomkostning på 430 millioner kroner.
Om visse virksomheder har haft flere omkostninger end besparelser, det vides på nuværende tidspunkt ikke af digitaliseringsstyrelsen eller digitaliseringsministeren.
Caroline Stage Olsen hæfter sig dog stadig ved, at målingen viser, at de nye digitale løsninger generelt har skabt mere tid i det danske erhvervsliv.
- Der er sparet og tjent, og tid er vores mest knappe ressource.
- Hvis vi kan sørge for, at virksomhederne bruger mindre tid på it-løsninger og mere tid på det, som de er sat i verdenen for, nemlig at tjene penge og gøre livet lettere for helt almindelige danskere, så er jeg jo bare en rigtig glad digitaliseringsminister, lyder det fra hende.
De nye løsninger har ifølge Digitaliseringsstyrelsen også sikret et tidssvarende teknologisk grundlag, et øget sikkerhedsniveau og bedre muligheder for løbende at vedligeholde og videreudvikle løsningerne.
/ritzau/