Millionerne strømmer ind: Ukendt familie sælger livsværk - tjener kæmpe formue

I 83 år havde den i offentligheden ukendte erhvervsfamilie Laursen været ejer af familievirksomheden Bogballe, der producerer gødningsspredere. Men nu er det slut. (Foto: Foto: Google Maps)

Salg af virksomhed har været indbringende for den i offentligheden ukendte erhvervsfamilie Laursen, der nu har forøget formuen med over 600 millioner kroner.

I 83 år havde den i offentligheden ukendte erhvervsfamilie Laursen været ejer af familievirksomheden Bogballe, der producerer gødningsspredere.

Men i august solgte familien sit livsværk til kapitalfonden Erhvervsinvest. Et livsværk, der ellers havde gået i arv fra generation til generation siden 1934.

Først et halvt år efter er det kommet frem, at salget har forøget familiens formue til over 600 millioner kroner. Det viser regnskabet fra et anonymt partnerselskab, skriver Finans.dk.

Familien, der holder til i Uldum nord for Vejle, indkaldte inden frasalget til et stormøde, hvor de indviede omkring 50 efterkommere af stifteren Anders Peter Laursen om planerne.

Bogballe blev i 1934 grundlagt af netop Anders Peter Laursen i hjembyen Bøgballe, der ligger tæt på Uldum. Han gav senere familievirksomheden videre til sin søn, og derefter overtog barnebarnet, nuværende topchef Nils Jørn Laursen, biksen.