Mikkel Kessler stopper karrieren: "Det er helt slut nu"

Sport
Nu melder Kessler for anden gang ud, at karrieren er forbi. (Foto: Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix/arkiv)

Mikkel Kessler kommer ikke tilbage i bokseringen.

Den 38-årige bokser annoncerede sidste år sit comeback, men det blev i første omgang udskudt. Og nu bliver det ikke til noget alligevel.

- Jeg stopper. Det er helt slut nu, siger Mikkel Kessler til BT.

Det er mindre end et år siden, at Danmarks måske bedste bokser nogensinde fortalte, at han efter fire års pause igen var blevet sulten efter en tur i bokseringen.

Men det længe ventede comeback blev i første omgang ikke til noget, da Kessler blev bidt af en flåt og fik konstateret bakterieinfektionen borrelia.

Problemerne er efterfølgende gået ud over både kræfter og motivation.

- Jeg har virkelig prøvet i lang tid. Men jeg har gjort op med mig selv, at det ikke går. Jeg kan ikke finde motivationen tilbage.

- Jeg går ikke op og laver noget halvt. Det skal være med fuld hammer. Men gnisten er væk, siger Kessler.

Kessler boksede sin sidste kamp for fem år siden, da han tabte til briten Carl Froch i O2 Arena i London.

20 måneder efter nederlaget til Froch stoppede Kessler karrieren - dog med en lille åbning, hvis det var muligt at lande en revanchekamp mod Froch eller amerikaneren Andre Ward.

Ward var ligesom Carl Froch en af de blot tre boksere, der lykkedes med at besejre danskeren. Den tredje var waliseren Joe Calzaghe, der slog Kessler i 2011 i Cardiff i en kamp om tre VM-bælter.

Danskeren var i alt i ringen i 49 kampe som professionel, og det blev til 46 sejre og tre nederlag.

Kessler hørte i flere år til blandt verdens bedste supermellemvægtere. Han nåede at være verdensmester hos bokseforbundene WBC og WBA.

/ritzau/