Mette Blomsterberg er kendt som Danmarks nok mest kendte konditor, der har lavet alt fra kogebøger og bageudstyr til tv-programmer, der naturligvis har kager og desserter i centrum. I forsommeren gjorde hun sit kageeventyr en bid større ved at udvide med caféen i Lyngby, der selvfølgelig hedder 'Blomsterbergs’.
Det startede som en hæsblæsende forelskelse mellem Mette Blomsterberg og hendes mand. Pludselig voksede problemerne dem over hovedet. På søndag.dk fortæller hun om de 2 væmmelige år, hvor parforholdet var i krise
Og den ’er så meget mig', som hun siger. Mette Blomsterberg har været med inde over hver eneste beslutning, store såvel som små, fra først til sidst, da det tidligere banklokale i Lyngby skulle bygges om til noget, der er så Blomsterbergsk, ’at jeg kan stå inde for det hele’.
Caféen havde en strid start
Da caféen åbnede i maj, stod folk i kø langt hen ad fortovet på åbningsdagen. Og det glæder jo i udgangspunktet ejeren af en nystartet cafe. Men de lange køer viste sig at have en bagside.
– Vi har virkelig haft en strid start, men også en vidunderlig start. Vi er blevet bestormet, og det er overvældende og dejligt. Men det er altid en balance, hvornår det er for overvældende, at folk vælter ind ad døren. Med så mange, der kom den første tid, var det umuligt at indfri de forventninger, de kom med, selv om vi alle knoklede, så det næsten blødte ud af ørerne på os. Vi har skuffet nogle, og der har nok også været nogle, der har fået det hele lidt galt i halsen, så at sige. Og åh, hvor har jeg været ked af det, når nogle er blevet sure, siger Mette Blomsterberg til SØNDAG.
Mette Blomsterberg har også søvnløse nætter
For de mange sure og utilfredse kunder har gjort indtryk på Mette Blomsterberg.
– Jeg er jo et følelsesmenneske. Jeg kommer aldrig til at være en kold skid. Ja, Mette Blomsterberg har også søvnløse nætter! Men det lærer man også at leve med. For én ting er vigtig at huske: Vi er bare mennesker. Og vi gør vores bedste. Vi gør vores bedste hver evig eneste dag. Det gør alle. Og alligevel rammer man skævt indimellem, især i en ny proces, siger hun og fortsætter:
– Men vi er landet. Vi er kommet på plads. Og hold kæft, hvor bliver jeg glad, når folk er glade for at være her. For det sted her er jo mig, min identitet og også ’mit lille barn’, fortæller hun.
Du behøver ikke besøge Mette Blomsterbergs café for at smage hendes lækkerier. På søndag.dk får du opskriften på hendes populære og meget lækre hindbærsnitter
Af SØNDAG, redigeret af webredaktionen, SØNDAG, Aller Media