Lastbil væltet: 100 grise løber rundt på kørebanen

Krimi
Et alvorligt uheld med en grisetransporter skaber kaos på Vestsjælland. (Foto: Ritzau Scanpix)

En grisetransporter væltede fredag morgen ned over en personbil.

Grise løber rundt på kørebanen efter at en grisetransport fredag morgen væltede ned over en personbil på Vestsjælland.

- Færdselsuheld på hovedvej 203, Munke Bjergbyvej ved Munke Bjergby. Grisetransport væltet og der er grise på kørebanerne. Vejen er helt spærret i begge retninger mellem Tersløsevej og Kalundborgvej. Vi anmoder om at der udvises hensyn, og at man søger alternative ruter, lyder meldingen fra Sydsjællands Politi på Twitter. 

Politiet har været i kontakt med den fastklemte fører af personbilen, men kan for nuværende ikke oplyse yderligere om personens tilstand. 

Oprydningsarbejdet vil tage noget tid, oplyser vagtchef Lars Denholt til TV2 Øst. 

- Nogle af grisene er kommet til skade, som skal aflives deroppe og der er nogle, der render rundt deroppe, som vi skal ud og indfange, siger han. 

- Jeg forventer, at det her kan tage det meste af dagen. Vi skal have lokaliseret alle grise, før vi kan åbne igen. Vi skal have undersøgt og vurderet dem alle og eventuelt aflivet nogle, hvis de har skader, som gør, at de ikke kan bruges mere, siger vagtchefen.

Der var omkring 100 grise i lastbilen. De render rundt i hele området, og flere dyrlæger er blevet tilkaldt for at hjælpe med at vurdere grisene.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser på Twitter, at oprydningen ved Munke Bjergby er overstået kort før middag. Dermed genåbnes Munke Bjergbyvej, der har været spærret i timevis i begge retninger mellem Tersløsevej og Kalundborgvej.