Flere eksperter kritiserer folkeskolen for at være hysteriske med at sætte diagnoser på børnene.
Hver fjerde skoleelev er i løbet af deres skoletid forbi en psykolog for at blive vurderet. Men kun hver tredje af de undersøgte børn bliver sendt videre til specialundervisning.
Lærerne mener dog ikke, at udviklingen er et problem, siger Dorte Lange, der er formand for Skole- og uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening.
"Umiddelbart virker tallet da højt. Men på den anden side tror jeg, der er mange familier, der vil være glade for, at vi ser grundigt efter, om der er noget andet, vi kan gøre for at gøre undervisningen bedre. Det betyder jo nærmere, at vi kærer os meget grundigt om hver eneste barn. Det handler jo om et ti års forløb, som hver elev er i," siger hun.
Flere eksperter kritiserer i dag i Politiken folkeskolerne. Professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitet siger, at "der er noget rivende galt, når så mange elever skal have lavet en særskilt journal."
Og formand for Pædagogiske Psykologers Forening, Bjarne Nielsen, siger til samme avis, at "tallet er en falliterklæring."
Men en overskrift i avisen om at hver fjerde skoleelev sendes til psykolog, skaber forargelse, mener Dorte Lange. Men der må man tænke tilbage og se, om man overhovedet gjorde det bedre tidligere.
"For 25 år siden så man igennem fingre med, hvis der sad elever, som ikke fik noget ud af undervisningen og som bare sad på bagerste række. Så længe de bare var stille og ikke forstyrrede, var det okay. I dag har vi faktisk ambitioner for hver enkelt elev," lyder det fra Dorte Lange.
Venstres psykiatriordfører, Sophie Løhde, mener også, at den enkelte elevs ambitioner er grundstenen til en god skolegang.
"Jeg mener, vi i langt højere grad end i dag skal udfordre den enkelte elev på den enkelte elevs faglige niveau. Det vil sige en øget brug af undervisningsdifferentiering, så der bliver højere til loftet for både den stærke og svage elev," siger hun til Newspaq.
Sophie Løhde afviser, at eleverne bliver klemt, men erkender samtidig, at folkeskolen skal være mere rummelig.
"Vi skal kunne rumme en større mangfoldighed af elever end det, der tilsyneladende er tilfældet i dag."
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.