Danske folkeskoleelever skal både have mulighed for at lære arabisk, kinesisk og tyrkisk.
Det mener Danmarks Lærerforening, der glæder sig over, at København som den første kommune netop har fået tilladelse til at tilbyde arabisk på skoleskemaet i 7. klasse.
Nu bør andre kommuner følge trop, mener lærerne.
"Vi ønsker, at der åbnes op for flere forsøg rundt om i kommunerne. Vi har elever med tyrkisk baggrund og områder med en stor kinesisk befolkning. Der er et stort potentiale på det sproglige område, der bør udnyttes i langt højere grad, end det sker i øjeblikket," siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Newspaq.
Antropolog Laura Gilliam fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole har forsket i etniske minoriteter i folkeskolen. Hun mener, at flere sprog i skolen vil give de tosprogede en stor - og kærkommen - succesoplevelse.
"Vi vil få nogle elever, der vil få en anerkendelse af, hvad de har med hjemmefra. Det er det, mange etniske minoritetselever mangler og som er en barriere for, at de kommer til at opleve, at de er dygtige elever, der kan noget i skolen," siger hun til Newspaq.
Laura Gilliam mener, at vi i Danmark har et meget snævert syn på sprog, hvor kun dansk og til dels engelsk rigtig dur.
"Der er en tendens til, at man ikke anerkender børns andre sprog som en kompetence, fordi man kun betragter dansk som det vigtige sprog, og fordi man er bange for, at børn ikke kan rumme for mange sprog i hovedet. Men sprogforskning viser, at sprogene netop næres af hinanden," siger hun.