Kvinder svinger pisken i svenske virksomheder

Arkivfoto. I 2013 steg det samlede antal svenske ejere og ledere med 1,4 procent, mens den for kvindernes vedkommende steg med 2,2 procent. (Foto: Foto: Colourbox )

Flere står i spidsen for virksomheder i Sverige. Det er især kvinderne, der får mod på at være ejer og virksomhedsdirektør.

Flere svenskere kan skrive direktør, iværksætter eller bestyrelsesmedlem på visitkortet.

Sidste år var rekordmange svenske direktør eller ejer af egen virksomhed. Det viser en undersøgelse fra Svenskt Näringsliv, der afslører, at andelen kvindelige ejere, direktører og bestyrelsesmedlemmer stiger mere end hos mændene. Det skriver News Øresund.

I 2013 steg det samlede antal ejere og ledere med 1,4 procent, mens den for kvindernes vedkommende steg med 2,2 procent.

I 2013 engagerede 5600 flere kvinder sig i virksomheder. Dermed var 7,3 procent af alle erhvervsaktive svenske kvinder virksomhedsdirektør eller -ejer. Aldrig før har så mange kvinder været direktør eller ejer.

- Det er en stabil tendens, selvom væksten for kvinders foretagsomhed var svagere i fjor end gennemsnittet for de seneste ti år, siger Carolina Bråntby, ansvarlig for lokalt erhvervsklima i Svenskt Näringsliv i en pressemeddelse.