Kommunalansat dømt: Modtog bestikkelse i tre år

Krimi
En 47-årig mand, der er dømt i sag om bestikkelse, var tidligere ansat som byggerådgiver i Helsingør (billedet) Kommune. (Foto: Foto: Wolfgangus Mozart/wikimedia/arkiv/Free)

En 47-årig mand tidligere ansat i Helsingør Kommune er dømt for at have modtaget bestikkelse i tre år.

En 47-årig mand er blevet idømt et års betinget fængsel med vilkår om 200 timers samfundstjeneste i en sag om modtagelse af bestikkelse og bedrageri. Manden er tidligere byggerådgiver i Helsingør Kommune.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Sagen blev kørt som en tilståelsessag i Retten i Helsingør, hvor der faldt dom mandag.

Den 47-årige mand er mere præcist blevet dømt for at have modtaget returkommission for 205.000 kroner fra et enkeltmandsfirma.

Firmaet løste mindre håndværksopgaver for Helsingør Kommune.

Modtagelsen af de penge skete i en periode fra 2013 og frem til 2016.

Netop den lange periode er en skærpende omstændighed, forklarer specialanklager Louise Pansa Lauemøller til Frederiksborg Amts Avis.

Derudover blev den 47-årige, der ifølge avisens oplysninger blev ansat i kommunen i 2009, også dømt for bedrageri mod kommunen for 14.000 kroner.

Ejeren af det indblandede enkeltmandsfirma skal senere dette efterår for retten i samme sag, hvor han ifølge avisen vil blive tiltalt for at give bestikkelse.

Den 47-årige mand blev sammen med to andre ansatte i Helsingør Kommunes Center for Økonomi og Ejendomme afskediget i 2016 i forbindelse med en intern revision.

/ritzau/