Komiker forargede med spørgsmål til Anna Mee

Den nu tidligere Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), bevarede fatningen, da komikeren Jonathan Spang stillede hende spørgsmål, som hentydede til en detalje i en kampagnevideo. (Foto: Foto: Martin Sylvest/Scanpix)

Politisk kommentator efter Jonathan Spang-happening ved Anna Mee-pressemøde: "Jeg troede, satirikeres spidskompetence var situationsfornemmelse".

Det faldt bestemt ikke i god jord, da komikeren Jonathan Spang og en kollega fra DR2 i alvorens stund på Københavns Rådhus onsdag stillede spørgsmål til den afgående borgmester Anna Mee Allerslev (R).

Jonathans Spangs spørgsmål stod i skarp kontrast til situationens alvor, da han spurgte Anna Mee Allerslev: "Sex and the City eller Game of Thrones?".

Jonathan Spang, som for nylig gik i luften på DR2 med satireshowet "Tæt på sandheden", var sammen med en kollega på plads på Rådhuset. På pressemødet meddelte Anna Mee Allerslev, at hun af personlige årsager trak sig fuldstændig fra politik efter en række møgsager om blandt andet at have benyttet rådhusets lokaler gratis til en privat bryllupsreception.

Mens Anna Mee Allerslev magtede at bevare fatningen, så faldt spørgsmålet flere politiske kommentatorer for brystet. Og efter pressemødet langede blandt andre Kasper Kildegaard, politisk redaktør og redaktionschef på Berlingske, ud efter DR2.

"Sikke noget pis", skrev han på Twitter og fulgte på Facebook op med, at han mente fremgangsmåden var "helt igennem trættende, latterlig og simpelthen upassende".

Politisk kommentator Jarl Cordua fulgte op med "Jeg troede, satirikeres spidskompetence var situationsfornemmelse".

Netop Jarl Cordua sagde desuden til TV 2, at han i princippet ikke har noget imod, at komikere som Jonathan Spang deltager i et pressemøde, men timingen var forkert:

- De burde have tænkt. Arh. Det er nok ikke os fra satireholdet, der skal stille vores spørgsmål nu. Det er de professionelle, politiske journalister, der skal komme til, uddybede Jarl Cordua.

Han mente således, at der ikke var tid til spas, når der er afsat 15 minutter til spørgsmål under et velbesøgt pressemøde.

Også fra egne rækker fik Jonathan Spang kritik. Til Berlingske sagde vært på DR2's nyhedsmagasin Deadline, Niels Krause-Kjær, at det hverken var sjovt eller skarpt.

- Og det var helt uden fornemmelse for det, der foregik. Når en borgmester og spidskandidat træder tilbage fire uger før et valg, er det en alvorlig ting. Det er alvorligt for hende, for kommunen, for hele partiet - og dermed alvorligt for os alle sammen, sagde Niels Krause-Kjær og mente at happeningen var "utidig, umoden og misforstået".

Jonathan Spangs chef, Peter Gren Larsen, som er redaktør for underholdning og satire på DR2, siger til TV 2, at han ikke mener, at nogen skal gøre sig til dommere over, hvilke spørgsmål, der stilles fra pressen:

- Hvem skal bestemme, hvornår et spørgsmål er useriøst?, siger Peter Gren Larsen til tv-stationen.