Klaus Pagh: Har været sur på socialdemokratiet i 35 år

Underholdning
Klaus Pagh har netop sendt en erindringsbog på gaden. Bogen er fortalt til Bodil Cath. (Foto: Foto: Asger Ladefoged/Scanpix/arkiv)

Klaus Pagh pakkede sine sager og skiftede Frederiksberg ud med London, da han skulle dele sit overskud fra teatret med andre.

Levemand og konge af dansk morskabsteater. Den nu 82-årige Klaus Pagh skuespiller, instruktør, producer og teaterejer med mere har mange kære navne og et langt liv fuld af oplevelser at berette om.

Men i et interview i Børsen dukker der blandt erindringer om Clint Eastwood, Preben Kaas, Dirch Passer, Ulf Pilgaard og et liv med smukke hustruer og en række kærester også bitterhed op.

Ifølge Klaus Pagh var det "socialdemokraterne, der gjorde det forbudt at lave morskabsteater", der i 1982 nærmest tvang ham til at lukke ABC-teatret på Frederiksberg, skriver Børsen.

Efter en række succesfulde år med fulde huse var der krav fra den politisk styrede Den Storkøbenhavnske Landsdelscene om, at de to teatre på Frederiksberg, ABC Teatret og Aveny-Teatret, skulle gå ind i det fælles samarbejde, og dermed være klar på at aflevere dele af deres overskud til de teatre, der led af underskud, skriver Børsen.

Det fandt Klaus Pagh sig ikke i, og efter et par år flyttede han til London. Her købte han The Shaftesbury Theatre, som han senere solgte for at vende tilbage til Danmark i 1992.

Interviewet kommer i forbindelse med at den tidligere hofreporter Bodil Cath i en ny erindringsbog formidler Klaus Paghs liv og anekdoter.

Klaus Pagh er i dag gift med den 45 år yngre Nancy Usanee (billedet) og har tidligere været gift med Sonja Oppenhagen og Ida von Hahn og har fire børn. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix/arkiv