Kina raser over dansk virus-flag: Kræver undskyldning

Denne tegning har sat de kinesiske sind i kog. (Foto: Ritzau Scanpix)

Kina forlanger officiel undskyldning for karikatur-tegning i Jyllands-Posten. 

En karikaturtegning af et kinesisk flag i Jyllands-Posten har skabt vrede i Kina. Nu forlanger den kinesiske ambassade en officiel undskyldning af avisen og tegneren Niels Bo Bojesen. 

I mandagens udgave af Jyllands-Posten havde avisen illustreret den kinesiske coronavirus med et kinesisk flag, hvor de fem stjerner i flaget var erstattet af virus-symboler. 

Og det er ikke faldet i god jord i Kina, hvor millioner af brugere på det sociale medie Weibo har set tegningen og flere tusinde udtrykker deres kritik. Det samme gør sig gældende i kommentarfeltet på Jyllands-Postens Facebookside, hvor flere kinesere kritiserer tegningen. 

Nu kræver Kinas ambassade i Danmark så en officiel undskyldning af avisen og tegneren Niels Bo Bojesen:

- Vi er meget indignerede og kræver at Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen tager ansvar for deres fejltagelse og offentligt undskylder over for det kinesiske folk, lyder det i en pressemeddelse.

Hos Jyllands-Posten understreger man, at tegningen aldrig har haft til hensigt at fornærme kineserne. 

- Vi vælger hver dag at bringe tegninger, som ekstremt effektivt indkapsler aktuelle begivenheder. Det er også sket her, siger chefredaktøren.

- At tegne et flag og illustrere coronavirussen illustrerer lynhurtigt, at de slås med en virus, og that’s it, siger Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe til TV 2.