Kendt kontanthjælpsmodtager er begyndt i fleksjob

- Jeg blev headhuntet. Det kom over en kop kaffe, rent tilfældigt, fortæller Kim Madsen om sit nye fleksjob. (Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Debattør og formand for Jobcentrets Ofre, Kim Madsen, er efter flere års kamp mod kommunen nu begyndt i et fleksjob.

I slutningen af november kunne Kim Madsen juble over, at han efter flere års kamp var blevet tilkendt retten til fleksjob.

Nu er den efterhånden kendte debattør og formand for foreningen Jobcentrets Ofre så begyndt i et fleksjob efter seks år på kontanthjælp.

1. januar begyndte han som social media-medarbejder hos foreningen ForRetssikkerhed, skriver Berlingske.

- Jeg skal arbejde for at udbrede kendskabet til foreningen på de sociale medier. Jeg er jo ikke så stiv i andet end Facebook, men jeg kan bidrage med mit store kendskab til journalister, politikere og fagforeningsfolk, så ad den vej kan jeg komme langt, siger Kim Madsen til avisen.

Kim Madsen og hans kamp mod systemet blev for alvor kendt, efter at han deltog i 'Debatten på DR 2' sidste år. Her røg han ud i et skænderi med Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Laura Lindahl, der handlede om, hvorvidt han var for syg til at tage et fuldtidsjob.

Nu skal Kim Madsen i sit nye fleksjob arbejde en time om ugen hos ForRetssikkerhed, der arbejder med at hjælpe syge, der har været fanget i systemet med at søge erstatning for ulovlig behandling. Jobbet fik han over en kop kaffe.

- Jeg blev headhuntet. Det kom over en kop kaffe, rent tilfældigt. De spurgte: Skal vi ikke ansætte dig i foreningen? Så tænkte jeg i to minutter og sagde, det vil jeg gerne, siger Kim Madsen til Berlingske.

Han skal være hos foreningen, indtil han i april begynder i et fleksjob hos en købmand, hvor han tidligere har været i et jobafklaringsforløb.