Politiker angreb kontanthjælpsmodtager: Nu bliver hun bombarderet på sociale medier
Liberal Alliances Laura Lindahl og kontanthjælpsmodtager Kim Madsen tørnede sammen i DR-programmet Debatten. Foto: Liselotte Sabroe og Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
På de sociale medier kræver mange, at politikeren Laura Lindahl giver kontanthjælpsmodtageren Kim Madsen en undskyldning.

- Hvorfor kan du ikke bare gå ud og tage et job?

Sådan lød spørgsmålet fra Liberal Alliances Laura Lindahl til kontanthjælpsmodtageren Kim Madsen i DR-programmet Debatten torsdag aften.

Det har i den grad fået danskere til tasterne på de sociale medier. Her spreder hashtagget #LauraSigUndskyld sig på både Facebook og Twitter.

I programmet havde Kim Madsen, som er kontanthjælpsmodtager og i arbejdsprøvning for niende gang, og Laura Lindahl flere ordvekslinger. I en af dem undrer Laura Lindahl sig over, at Kim Madsen vil have et fleksjob, når han i hendes øjne virker frisk og rask.

- Jeg undrer mig bare såre her. Hvad er det egentlig, der forhindrer Kim i at gå ud og få et ordinært arbejde. Måske ikke på 37 timer, måske på mindre, men hvad er det egentlig helt konkret? Du virker meget frisk, du virker også – når du laver demonstrationer og orkestrerer alt det – der virker du faktisk som en, der har en arbejdsevne, sagde Laura Lindahl i tv-programmet til Kim Madsen, der som formand for Facebook-gruppen Jobcentrets Ofre organiserer protester for danskere, der føler sig fanget i systemet.

Se klippet her.

Folk ønsker mig og mine børn syge

Og det er altså den mistænkeliggørelse, der har fået mange danskere til at kræve, at den liberale politiker giver Kim Madsen en undskyldning.

Reaktionerne har været så overvældende, at Laura Lindahl har lagt en video op på sin Facebook-side, hvor hun forsøger at give de mange, der har sendt hende beskeder og tagget hende på de sociale medier, et svar.

- Temaet for beskederne er stort set det samme. Mange af jer ønsker mig syg, i ønsker jeg brækker ryggen, at mine børn bliver syge, at mine nærmeste bliver syge, så jeg kan fornemme og mærke systemet indefra, siger hun blandt andet i videoen og fortsætter:

- Jeg tror, at vi skal huske på, at det her det bunder i nogle politiske uenigheder.

Til dr.dk fortæller hun, at hun er meget overrasket over, hvor vrede folk er blevet over, at hun stillede spørgsmålstegn ved Kim Madsens fortælling.

- Når jeg kommenterer på det jeg umiddelbart ser, når jeg kigger på ham, så ved alle mennesker, både seerne og dem i studiet, jo godt, at jeg ikke er læge eller socialrådgiver. Alle ved godt, at jeg er politiker. Og at det er med mine politikerøjne, at jeg betragter det her felt, siger hun.

Kræver ikke en undskyldning

Kim Madsen selv kræver ikke en undskyldning. Og selvom han føler sig angrebet af Laura Lindahl i programmet, hilser han debatten velkommen, siger han til dr.dk.

- Jeg ønsker mere debat i samfundet om de syge og handicappede, for de bliver virkelig behandlet som ukrudt. Man skider på dem og pisser på dem, man er hamrende ligeglad. Jeg er så ked af, at det skal gå ud over så mange mennesker, siger Kim Madsen. 

På sin blog på Denoffentlige.dk fortæller Kim Madsen, hvad han i bagklogskabens klare lys ville ønske, han havde sagt til Laura Lindahl i programmet: 

"Du har ret Laura, jeg er fuldstændig rask fra hagen og opefter. Min tunge blafrer vildt i vind og mikrofoner over hele landet. Det gør bare så pokkers ondt når jeg er aktiv - men det kan du ikke se. Laura Linddahl, jeg synes da heller ikke at du ser dum ud, men kan jeg dømme om du er det?"
via Listen To News