En e-mail til politikerne med gode råd til, hvordan Danmark bedre kan hjælpe verdens fattige lande, bliver måske snart sendt af sted fra Valhøj Skole i Rødovre.
Efter at Rami Al-Obaidi og Sandra Kjeldgaard fra 8. B. sammen med resten af klassen i en uges tid har deltaget i Mellemfolkeligt Samvirkes konkurrence om at komme med et bud på, hvordan man bedst bekæmper fattigdom og sult, har en spirende trang til selv at blande sig i debatten meldt sig hos de to elever.
»Selvom man ikke er politiker, kan man dog godt gøre noget for at påvirke dem. Man kan demonstrere, hvis man er imod noget, eller for noget, og så kan man sende en e-mail til politikerne,« siger Rami Al-Obaidi.
»Danmark kunne måske sende mere medicin og uddannede læger til ulandene. Og hvis der er nogen i de lande, der gerne selv vil uddannes til læger, kan man give dem støtte til det,« siger Sandra Kjeldgaard.
Det er et af de løsningsforslag, som hendes gruppe eller ?land? arbejder på, og som de håber, de kan overbevise de andre 1.500 elever alias parlamentarikere i demokratispillet om, er løsningen på verdens problemer.
Hvis forslaget bliver rigtig godt, kunne hun godt finde på at sende det til en fra Socialdemokraterne i den virkelige verden.
»Det er fordi, de går meget op i ulandshjælp, ved jeg,« siger hun.
Rami Al-Obaidi derimod vil stile sin e-mail til finansministeren fra Venstre:
»Jeg har hørt ham sige, at Danmark har et stort overskud på finanserne. Måske kunne Danmark hjælpe med at sende mere udviklingsbistand i form af lærere, papir og blyanter.«
Men hvis de nu ikke skulle få sendt deres e-mails af sted, så gør det dog ikke så meget, mener de. For Danmark gør det faktisk ret godt i forhold til andre lande, har de lært i undervisningen op til, at de skulle begynde på demokratispillet,« siger Rami Al-Obaidi.
»Vi har lært, at Danmark er det land i verden, der giver mest ulandsbistand per indbygger, det er jeg rigtig stolt af.«