Der er fredag morgen fortsat ingen meldinger om, at der skulle være danskere blandt de omkomne eller sårede ved angrebet i Nice torsdag aften.
Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.
- Vi har ikke nogen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de tilskadekomne. Vi er i kontakt med de franske myndigheder, og de orienterer os, hvis det skulle være tilfældet, siger Martin Ellehøj, vagthavende chef ved Udenrigsministeriets Borgerservice.
Mindst 80 personer meldes dræbt og endnu flere såret efter angrebet i Nice, hvor en lastbil kørte ind i en folkemængde, der befandt sig på byens promenade for at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen.
Mange danskere befinder sig i området, hvor blandt andet Tour de France-feltet var relativt tæt på torsdag.
- Vi har fået en del opkald fra pårørende, som ikke umiddelbart har kunnet komme i kontakt med danskere i området.
- Vi har så prøvet at kontakte dem, og det er lykkedes i nogle tilfælde. Men det er klart, at vi ikke har kunnet få kontakt til alle, siger Martin Ellehøj.
Han oplyser, at de franske myndigheder normalt er velorganiserede og ikke vil tøve med at orientere udenlandske myndigheder, hvis der for eksempel var danskere blandt ofrene.
Hvis man som dansker har planlagt en weekendtur til Nice, opfordres man til at holde øje med meldinger fra de franske myndigheder.
Udenrigsministeriets Borgerservice kommer ikke med en specifik rejsevejledning efter angrebet.
- Vi har ikke en rejsevejledning for Frankrig. Vi henviser i stedet til de lokale myndigheder. Hvis man har planlagt en tur til Nice, foreslår vi, at man undersøger, hvad de franske myndigheder selv siger om Nice og omegn. Man må nok lige tage temperaturen på det i løbet af dagen, siger Martin Ellehøj.
Der er heller ikke planer om at oprette en særlig fremskudt position i Sydfrankrig.
- Nej, det har vi ikke. Men rejsende skal være opmærksomme på, at der i mange rejseforsikringer er mulighed for at komme til at tale med psykolog, hvis det er nødvendigt, siger Martin Ellehøj.
Danskere, der har brug for hjælp, kan kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice på telefonnummer 33 92 11 12.
/ritzau/