Hollywood-stjerne med i dansk dramaserie: Derfor takkede jeg ja

Underholdning
Connie Nielsen er født i Frederikshavn, men bor i dag i San Francisco. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Skuespillerinden Connie Nielsen gik direkte fra Hollywood-indspilninger til en dansk dramaserie.

Fra Hollywood-produktionen "Wonder Woman" til en miniserie på DR.

Det er ikke det oplagte spring, Connie Nielsen har taget, men ikke desto mindre var hun ikke i tvivl, da hun fik tilbuddet om en rolle i dramaserien "Liberty", som får premiere på DR i slutningen af februar.

Serien er bygget på romanen "Liberty" af forfatteren Jakob Ejersbo, som døde som 40-årig, året inden bogen blev udgivet. Og netop bogen havde stor betydning for Connie Nielsens valg.

- Jeg var stor fan af Jakob Ejersbo, og fordi jeg allerede var fan, så syntes jeg, at jeg ville støtte Asger Leth og Karoline Leths indsats for at skabe noget nyt og anderledes og bringe denne historie til skærmen, fortæller Connie Nielsen.

Hun er aktuel i rollen som Wonder Womans mor, Hippolyta, i Hollywood-produktionerne "Wonder Woman" og "Justice League". Og hverken budgetterne eller arbejdsforholdene i DR-dramaserien har kunnet måle sig med de store amerikanske produktioner.

- Det er jo sjovt at gå fra de kæmpe campers og store studier til at stå og skifte tøj sammen med mine medskuespillere i ét rum med et råddent tæppe på. Og fryse ad hekkenfeldt til samtidig. Og måske også være en lille smule frastødt, fordi der var så beskidt over det hele, fortæller Connie Nielsen om optagelserne på "Liberty", som fandt sted i Sydafrika.

- Nogle gange skulle man skifte ikke engang inde i et hus men udenfor, det har virkelig ikke været luksuriøst. Selvfølgelig er det en kæmpe omstilling, og alligevel er der den samme professionalisme og den samme dedikation.

Til spørgsmålet om, hvorvidt man kommer til at se Connie Nielsen i flere danske produktioner, er svaret hverken en tommelfinger op eller ned:

- Det håber jeg da, svarer den 52-årige skuespillerinde.

- Jeg har altid arbejdet på begge sider af Atlanten og lavet italienske og franske film lige så meget som amerikanske film. Store studiefilm og små. Jeg er altid gået efter rollen og historien. Når det var noget, jeg tændte på, er jeg gået efter det, uden at tænke på hvad det betalte.

- Jeg har et par store film, som kommer ud nu, og så er jeg i gang med at skyde lige nu sammen med Patty Jenkins og Chris Pine fra "Wonder Woman" for TNT, hvor vi er ved at lave en miniserie, som udspiller sig i Los Angeles imellem 40'erne og 60'erne, fortæller skuespillerinden.

"Liberty" sendes første gang søndag den 25. februar på DR1.

/ritzau/