Her er Ubers reaktion på dom

Fire Uber-chauffører er i dag blevet dømt i Højesteret. (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

Fire tidligere chauffører hos Uber er torsdag igen blevet dømt for ulovlig taxakørsel.

Højesteret har torsdag stadfæstet den dom, som Landsretten i sin tid idømte fire chauffører hos kørselsestjenesten Uber.

Chaufførerne har fået bøder på henholdsvis 486.500 kr., 110.000 kr., 60.000 kr., og 40.000 kr., for ulovlig taxakørsel. Det behager selvsagt ikke Uber.

"Vi er meget ærgerlige på de involverede chaufførers vegne, og vores højeste prioritet er at støtte dem i denne svære tid," lyder det fra en unavngiven talsperson for Uber i et svar til Børsen.

Chaufførerne er blevet dømt i såkaldte prøvesager, der skal afgøre, om politiet kan sende bøder ud til ca. 1.500 andre Uber-chauffører. Dette har Højesteret hermed sagt god for. 

Uber ærgrer sig over dommen og understreger, at de fortsat vil prøve finde en løsning, der kan få virksomheden, der blev gjort ulovlig i 2016, tilbage til Danmark.  

"Vi er i gang med at ændre måden, vi arbejder på, hvor vi arbejder ud fra lokal lovgivning og samarbejder med professionelle chauffører med licens rundt omkring i Europa," skriver Uber til Børsen. 

Virksomheden har tidligere været ude og sige, at deres chauffører selvfølgelig skal betale skat, og at de også vil få deres chauffører til at betale skat.

Hvordan det konkret skal ske, lyder der intet svar på.