Heidis hjerte er i klemme: Ser ikke sine børn

Corona
Heidi ses her sammen med sin ene søn. Hun har to drenge på henholdsvis 13 og 15 år. (Foto: Heidi Hunter)

Heidi Hunter ikke tør have sin sønner hos sig på grund af sit arbejde. Derfor må hun nøjes med at se dem over mobilen.

Lige nu foregår familiemiddagene hjemme hos Heidi Hunter over via videotjenesten Facetime.

Hun har to sønner med sin eksmand, og de er hos ham, fordi hun ikke tør have dem hos sig på grund af sit arbejde.

Hun arbejder som sosu-assistent på Hammel Neurocenter og har flere respiratorisk dårlige patienter i risikogruppen, som hun er bange for at smitte med coronavirus.

Begge hendes drenge har nemlig hostet, men er ikke blevet testet for covid-19.

- Jeg føler et ansvar og samfundssind som sundhedspersonale, men jeg kan mærke, at jeg er i massiv konflikt med moderhjertet, siger Heidi Hunter til TV2 Østjylland og fortæller, at hun udover at facetime ser sønnerne når hun står i gårdspladsen og kigger på dem.

Sønnerne er normalt på skift en uge hos deres forældre, og da statsminister Mette Frederiksen onsdag den 11. marts meldte ud, at alle skoler og daginstitutioner ville lukke den efterfølgende mandag, var det den uge børnene var hos deres far.

- Vi skal alle betragte os som raske smittebærere, og drengene havde haft hoste, sagde farmand. Det har ikke udviklet sig til noget, med det var jo ikke til at sige på daværende tidspunkt, siger Heidi Hunter og tilføjer:

- Jeg er meget bekymret for, om jeg tager noget med ud eller ind på sygehuset, så vi besluttede os for at se det an, og så besluttede vi, at de blev hos ham de første fjorten dage.

Heidi Hunter og hendes mand har et godt forhold, og derfor fungerer ordningen indtil videre fint.

- Vi bor ikke så langt fra hinanden, så en dag var jeg forbi med hjemmebag for lige at aflaste far lidt. Hans studie skal jo også passes samtidig med børnepasning. Så vi havde køkkenvinduet på klem, hvor jeg lige kunne snakke med dem, fortæller hun.

Sundhedsstyrelsen siger, at det er ok, at skilsmissebørn opretholder normalt samvær, men hvis børnene får symptomer, skal de blive hos den ene forælder.

Heidi Hunter bakker op om myndighedernes anbefalinger, men hun vil hellere være ekstra forsigtig, da hun arbejder i sundhedsvæsenet.