Håndværkerfradraget, eller BoligJobordningen som den hedder, blev med finanslovsaftalen for 2018 gjort permanent og kan derfor også bruges for 2020 og frem.
Folketinget har lavet en særlig forhøjelse af fradraget i 2021, for at afbøde de samfundsøkonomiske effekter af COVID-19.
Ordningen giver fradrag for lønnen til udvalgte serviceydelser og håndværkerydelser, deriblandt en række energiforbedringer, installation af tyverialarmer, radonsikring og bredbånd, men også for rengøring, børnepasning og havearbejde.
Alle, som har haft brug for en håndværker på det seneste, har måtte sande, at disse ikke ligefrem mangler arbejde for tiden. Men ordningen er selvfølgelig et incitament til at få endnu flere i jobs og eliminere fristelsen for sort arbejde. Og fradraget er fordoblet for håndværkerydelser fra 12.500 sidste år til 25.000 i år. Serviceydelserne er firedoblet til 25.000 ligeledes.
Men hvad kan trækkes fra og hvem kan så?
Man skelner mellem serviceydelser (vinduepudsning, rengøring, havearbejde og børnepasning) og håndværkerydelser. Sidstnævnte skal falde under kategorien grønne arbejder såsom isolering af tag, mur, gulv, udskiftning af døre og vinduer, udvendigt malerarbejde, installering af grønne energikilder samt radonsikring.
Alle personer over 18 år, som bor i husstanden, kan få fradraget. Man kan deles om det i familien eller en enkelt kan tage det hele. Fradraget gælder udover private huse og ejerlejligheder også i sommerhuse, andelsboliger og lejelejligheder, men ikke nybyggede huse. Ej heller kan man få hele fradraget til både sit sommerhus og hus/lejlighed, men her skal man dele det op eller vælge.
Få alle detaljerne og læs mere her på Bolius.com