Guide: Sådan finder du frem til det bedste kviklån

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Det er for mange danskere noget af en gåde at finde frem til det bedste kviklån på markedet, idet der i dag findes et utal af låneudbydere som alle tilbyder kviklån online. Men frygt ej, for denne artikel giver dig den fornødne information om kviklån og guider dig i retningen af de bedste kviklån. Det handler nemlig i høj grad om at skabe sig et overblik.

Hvad er et kviklån?

Kviklån er et mindre lån med en hurtig udbetalingstid og kort løbetid. Det betyder at du hurtigt får pengene ind på din konto og kan bruge dem på lige det du går og drømmer om - helt uden at skulle informere låneudbyderen om hvad pengene skal bruges til.

Kviklån findes normalt online og kan bruges til alverdens forbrug. Lånebeløbet ligger som regel mellem 100 - 10.000 kroner og har en kort løbetid på 1-12 måneder. Derudover kendetegnes kviklån ofte ved at have en relativt høj rente som strækker sig mellem omkring 9-30%.

Hvis du har brug for at få pengene udbetalt inden for kort tid, er kviklån måske det rette valg af onlinelån, da du som låntager kan forvente et hurtigt svar og udbetalingstid.

1. Brug en sammenligningstjeneste

En sammenligningstjeneste hjælper dig til at opnå det nødvendige overblik over kviklånene på markedet, da de forskellige lån samles på én samlet side. Herudfra kan du undersøge lånene grundigt. Ved at bruge en sådan tjeneste slipper du selv for at skulle gøre det store researcharbejde og kan i stedet bruge din tid og energi på at udvælge de lån som ser bedst ud i forhold til din økonomi og dine behov.

2. Vurder kviklånene ud fra vigtige parametre

Det kan ud fra lånene på sammenligningstjenesten stadigvæk være en stor opgave at skulle finde frem til det bedste kviklån, hvis ikke du ved hvad du bør kigge efter. Derfor opstiller vi i det følgende tre begreber som et kviklån i høj grad kan vurderes ud fra: renter, gebyrer og ÅOP. Betydningen af disse begreber vil du blive klogere på i det følgende.

Renten fortæller dig, hvor stor en procentdel af lånebeløbet du skal betale hver måned. Renten har dermed indflydelse på din månedlige ydelse, sammen med løbetiden.

Renten er ofte højere på et kviklån end andre typer lån, da din online låneudbyder har “sikkerheden” i en lidt dyrere rente. På den måde sikrer udbyderen sig, at de får betaling for lånet. Fordelen ved kviklån er at du oplever en hurtig og nem låneproces online, som du ikke vil kunne opleve det i din bank.

Gebyrer har også en betydning for prisen på dit kviklån, hvorfor det er vigtigt ikke at glemme denne faktor, når du sammenligner lånene. Lånevirksomhederne opkræver ofte et eller flere gebyrer når du skal låne penge. Disse ekstra omkostninger inkluderer ofte:

  • Stiftelsesomkostninger
  • Faktureringsgebyrer
  • Ekspeditionsgebyrer
  • PBS-gebyrer
  • Indfrielsesgebyrer

Husk altid at læse det med småt, da du på den måde sikrer dig mod uventede overraskelser, som kan have en negativ indflydelse på prisen på dit lån.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er det tal som fortæller dig prisen på dit lån. Derfor er det er godt sted at starte, når du vil sammenligne lånene på markedet.

Tallet viser alle lånets omkostninger på årlig basis, hvilket vil sige at du ud fra dette begreb kan se hvor meget lånet vil koste dig inklusive renter, gebyrer og andre ekstra omkostninger.

Vær dog opmærksom på at en stor andel kviklån har en løbetid som er kortere end 12 måneder, hvorfor du i disse tilfælde skal være påpasselig med at vurdere lånets pris udelukkende på ÅOP.

Ovenstående indhold er sponsoreret