Gør klar til valg: Ordfører-rokade i Konservative

Konservatives to profiler får nye betydningsfulde ordførerskaber. (Foto: Foto: Sofie Mathiassen/Thomas Lekgaard/Scanpix Ritzau)

Konservative skifter ud i ordførerskaber frem mod det kommende folketingsvalg. Mette Abildgaard bliver ny sundhedsordfører, mens Rasmus Jarlov bliver ny skatteordfører.

Partierne kører sig lige så stille og roligt i stilling til det kommende folketingsvalg, der senest skal afholdes den 17. juni 2019.

Senest i rækken er Konsevative, der i dag gennemfører en større rokade af ordførerskaber i Folketingsgruppen, skriver partiet i en pressemeddelelse. 

Mest prominent er udnævnelsen af Mette Abildgaard (K) som ny sundhedsordfører. Ansvaret får partiets unge profil med det grønne islæt fra kollega Brigitte Klintskov Jerkel. Dermed er den 29-årige politiker nu både gruppeformand- og sekretær, Klima- og miljøordfører, samt grundlovs- og sundhedsordfører.

- Jeg glæder mig til at vende retur til sundhedsområdet. Vi står overfor store forandringer og beslutninger på sundhedsområdet, hvor vi skal styrke nærheden i behandlingen og sikre en stærk almen sektor - det arbejde glæder jeg mig til at tage del i, siger Mette Abildgaard.

Også Rasmus Jarlov (K) får mere ansvar som ny skatteordfører. Dermed kan han føje endnu et tungt ordførerskab til listen, der allerede tæller finansordfører, beskæftigelsesordfører og forsvarsordfører for at nævne et par stykker.

- Jeg ser meget frem til, at vi kan få gjort vores skattesystem mere enkelt for borgerne. Vi har et af  verdens højeste skatteaftryk, og det skal vi have sænket, siger Rasmus Jarlov.

Derudover er der en omgang bytte bytte købmand om en række mindre ordførerskaber. Opgaven som skatteordfører får Rasmus Jarlov nemlig fra Anders Johansson (K), der til gengæld får rollen som familieordfører, handicapordfører og social- og børneordfører.

Ordførerskaber Anders Johansson får fra Orla Østerby (K), der til gengæld får IT- og teleordførerskabet, det kommunalpolitiske ordførerskab og ordførerskabet for landdistrikter og små-øer fra selvsamme Anders Johansson. 

 

 

 

Nye ordførerskaber i K

Mette Abildgaard: sundhedsordfører

Rasmus Jarlov: skatteordfører

Anders Johansson: familieordfører, handicapordfører, social- og børneordfører

Orla Østerby: IT og teleordfører, kommunalpolitisk ordfører, ordfører for landdistrikter og små-øer.