Gode nyheder: Antallet af nye virusdødsfald falder

Nyheder
Lørdag omkom 35 personer i Kina i det virusudbrud, der begyndte i millionbyen Wuhan i Hubei-provinsen. De 11 millioner indbyggere i Wuhan har siden 23. januar stort set været afskåret fra omverdenen som følge af myndighedernes forsøg på at inddæmme smittespredning. Foto er fra Wuhan lørdag. (Foto: str/Ritzau Scanpix)

Lørdag døde "kun" 35 personer i Kina i virusudbrud. Thailand, Australien og USA melder om første dødsfald.

Kina melder om 35 nye virusdødsfald det seneste døgn. Heraf de 34 i Hubei-provinsen, hvor udbruddet af det nye coronavirus begyndte.

Desuden er der registreret 537 nye smittetilfælde. Det oplyser Kinas nationale sundhedskommission søndag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forhold til det foregående døgn er antallet af dødsfald lavere, mens der er flere nye smittetilfælde. Fredag var der således 47 nye dødsfald og 427 nye tilfælde af smittede personer.

Totalt har virusudbruddet kostet 2870 mennesker livet i Kina. Hovedparten i Hubei-provinsen med 2761 dødsfald.

I Sydkorea, der er det land uden for Kina, hvor flest personer er smittet, blev der lørdag registreret 376 nye sygdomstilfælde. Det oplyser myndighederne søndag ifølge Reuters. Det bringer det samlede antal smittede i Sydkorea op på 3526.

Lørdag meldte USA, Australien og Thailand om sine første dødsfald forårsaget af coronavirusset. I USA døde en mand i 50'erne i delstaten Washington. Han led i forvejen af andre sygdomme.

På et hospital i den vestaustralske by Perth døde en 87-årig mand. Han havde været i karantæne efter at have været passager på krydstogtskibet "Diamond Princess", som i flere uger lå for anker ud for den japanske by Yokohama, fordi adskillige personer om bord var smittet.

I Thailand døde en 35-årig mand, som ifølge Bloomberg News var testet positiv for både coronavirusset og denguefeber.

Coronavirusset, som har spredt sig til over 60 lande, udgør størst risiko for ældre og svagelige personer. Det viser en nylig undersøgelse baseret på over 72.000 sygdomstilfælde i Kina ifølge mediet The Hill.

Analysen fra Kinas Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) viser, at cirka 80 procent af smittetilfældene er milde. Den viser også, at risikoen for at dø stiger i takt med de smittedes alder.

Folk over 80 år har en risiko på 14,9 procent for at dø efter at være blevet smittet.

Sandsynligheden for, at smittede personer i 70'erne dør er ifølge undersøgelsen på otte procent, mens patienter i 50'erne har tre gange større risiko for at dø end personer i 40'erne. Desuden er mænd lidt mere udsatte end kvinder.

/ritzau/