"God stil": Kommune giver sosu'er lov til at smide kitlerne i heden

Personalet i hjemme- og sygeplejen i Slagelse Kommune har fået lov til at iføre sig t-shirts i stedet for de syntetiske, hvide kitler (modelfoto). (Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Plejepersonalet i Slagelse Kommune har fået lov til at smide kitlerne og hoppe i t-shirts i stedet.

"Hedebølgen tvinger os ud af kitlerne."

Sådan skriver Slagelse Kommune på deres Facebookside og oplyser, at kommunen har givet sine medarbejdere i hjemme- og sygeplejen dispensation til at iføre sig lyse, ensfarvede t-shirts i stedet for den varme hvide kittel, som ellers er kravet.

"Hedebølgen er over os, og mens det er en herlig nyhed for alle, der er heldige at have ferie, er heden en udfordring for mange af dem, der er på arbejde for tiden. Blandt andet i hjemme- og sygeplejen, der normalt er iklædt varme kitler, er heden desværre alt for meget til, at det er forsvarligt at arbejde i, skriver Slagelse Kommune i opslaget."

Derfor har kommunen netop givet disse medarbejdere lov til at droppe den hvide kittel i sommervarmen.

Kommunen understreger dog i opslaget, at det stadig er et krav for personalet at bære synligt ID, når de er ude hos borgerne, og advarer derfor borgerne mod at lukke folk ind, der ikke har et ID-kort.

"Vi håber på forståelse i denne ”ophedede” situation – og en god sommer til alle," afslutter Slagelse Kommune.

Og forståelse er netop noget, kommunen bliver mødt med i Facebook-opslagets kommentarspor.

"Sådan, godt I tænker på jeres personale," skriver Kirsten Andersen.

"Sådan en fornuftig beslutning. God stil Slagelse Kommune," skriver Monica Juul Løvstrup.

"Det manglede bare. Det er en del af det gode arbejdsmiljø at sørge for ordentlige vilkår og mindst ekstra pauser, når temperaturen er som nu," skriver Jeanette Johansen.