Konflikten mellem Rusland og Georgien optrappes fortsat. Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax har kampene nu kostet 2.000 mennesker livet, og dødstallet stiger fortsat.
Begge sider indsætter flere styrker i området, og der er frygt for en reel krig mellem Rusland og Georgien.
Georgiens præsident, Mikhail Saakasjvili, opfordrede lørdag eftermiddag Rusland til en våbenhvile, men samtidig har han bedt parlamentet om at indføre krigsretstilstand.
- Jeg beder om en øjeblikkelig våbenhvile. Rusland har begyndt en invasion af Georgien i fuld skala, sagde han til Reuters.
Ifølge russiske medier blev nye russiske militærenheder natten til lørdag sendt til Sydossetien, hvor hårde kampe mellem russiske og georgiske soldater har fortsat hele natten.
Lørdag morgen valgte Georgien at hente hele landets Irak-styrke hjem. I alt 2.000 georgiske soldater er dermed på vej fra Irak for at deltage i konflikten i Sydossetien.
2.000 dræbte på to dage
Kampene fortsatte natten til lørdag. Georgiske styrker brugte artilleri mod provinshovedstaden Tskhinvali i Sydossetien, som russiske kampvogne indtog fredag. Russerne gik til modangreb. Ifølge AFP var der meldinger om hårde kampe i Tskhinvalis forstæder.
Samtidig siger de georgiske myndigheder, at russiske fly har angrebet georgiske mål udenfor Sydossetien. Blandt andet er den vigtige havneby Poti blevet bombet.
Der er stadig stor usikkerhed omkring antallet af dræbte i konflikten. Rusland vurderer, at 2.000 mennesker er blevet dræbt, og Sydossetiens præsident har anslået, at omkring 1.400 mennesker, heriblandt mange civile, er omkommet. Men Georgien sætter tallet meget lavere. Her lyder buddet på omkring 100 omkomne.
Rusland: Vi beskytter lokalbefolkningen
Rusland hævder, at de mange tropper er sendt til Sydossetien for at skabe fred og stoppe de seneste dages kampe mellem Georgiens militær og sydossetiske styrker.
- Fredsbevarende styrker og støtteenheder befinder sig for tiden i Sydossetien for at tvinge Georgien til en fredelig løsning, siger Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, ifølge russiske nyhedsbureauer. Han understreger samtidig, at styrkernes opgave er at beskytte lokalbefolkningen.
Adskillige statsleder, heriblandt Anders Fogh Rasmussen og George W. Bush, har opfordret parterne til at stoppe volden, og både EU og USA forsøger at tale med parterne.
I FN's Sikkerhedsråd forsøgte man sent fredag at blive enige om en våbenhvile i Sydossetien, men det lykkedes ikke, og man besluttede at fortsætte forhandlingerne lørdag. Det kan dog blive svært med en løsning fra den kant, da Rusland har veto som permanent medlem af Sikkerhedsrådet.
Artiklen er opdateret klokken 17.42
Gammel konflikt
Det er en gammel konflikt, der er brudt ud i lys lue. Sydossetien blev officielt en del af Georgien, da Sovjetunionen brød sammen i 1991, men regionens russisk-sindede ledere følte sig ikke som en del af det nye land.
Der udbrød borgerkrig, og da den sluttede i 1992 havde 3.000 mennesker mistet livet. Siden da har der været gentagne småkonflikter, men Sydosetien har i praksis haft selvstyre.
Men den seneste tid er konflikten mellem Sydossetiens seperatister og Georgiens hær eskaleret, og Rusland valgte fredag at gribe ind og hjælpe de russisksindede seperatister i kampen mod Georgien.
90 procent af indbyggerne i Sydossetien har dobbelt statsborgerskab, og det primære sprog i provinsen er rusisk.