Fra rod til rollemodel: Mikkel hjælper udsatte børn og unge

(Foto: Foto: Ungdommens Røde Kors)

Håndværkeren Mikkel Parlo er en del af en kampagne for Ungdommens Røde Kors, der skal hjælpe udsatte unge. Han har selv lavet numre, da han var ung.

Mikkel Parlo var i sine unge dage en rod, som sloges og lavede en del ballade. Nu er han ambassadør for Ungdommens Røde Kors' kampagne ”En Hjælpende Hånd”, som hjælper udsatte børn og unge i Danmark.

Mikkel Parlo er 27 år gammel, er uddannet tømrer, og dyrker kampsporten MMA, som er en kampsport, hvor deltagerne forsøger at vinde over hinanden ved at benytte kampsportsteknikker fra forskellige kampsportsarter.

Nu hjælper han Ungdommens Røde Kors med deres kampagne ”En Hjælpende Hånd”, hvor han er ambassadør.

”En hjælpende hånd” er en kampagne, som foregår i uge 46 og føres af Ungdommens Røde Kors. Kampagnen er målrettet håndværkere, som vil støtte udsatte børn og unge i deres nærområder, ved at donere et eller flere sponsorater á 2.500 kroner, som svarer til en håndværkers dagsløn. Disse penge går til bl.a. mentorforløb, hvor de unge kan blive støttet, både i store og små dilemmaer. Sidste år indsamlede håndværkerne 464.260 kroner til de udsatte børn og unge i Danmark.

Ifølge Mikkel Parlo er det vigtigt, at man får den rette hjælp, hvis man har problemer som ung, fordi det er der, man bliver påvirket mest. Samtidig oplevede han selv, at han kom på rette vej, da han som ung fik hjælp, og derfor vil han nu hjælpe andre børn og unge, som står i lignende situationer.

- Jeg sloges lidt meget i skolen, jeg lavede en del ballade, og der var var mange faktorer som medvirkede til, at jeg kom på rette vej, men noget særligt, som fik mig på rette vej, var hjælpen fra min mor, men også min sport MMA, siger Mikkel Parlo til Avisen.dk.

Mikkel gør ikke kun en forskel pga. sin egen fortid, men han gør det, fordi han synes, det er et spændende arbejde.

- Nogen kan lide at støtte dyr, men det at støtte de unge giver mening for mig, siger Mikkel Parlo.

Særligt igennem sporten føler Mikkel, at han gør en forskel. For udover sit arbejde med Røde Kors, arbejder han som træner i Sporting Health Club i København. Der arbejder han også med børn og unge.

- Jeg hjælper også igennem min træning med at bygge børn og unge op, og jeg synes, det er fedt, fordi de er så fyldte med energi. Men der er langt mere i det end bare træning. Man skal jo være personligt til stede, og man er jo en slags rollemodel, som hjælper med at bygge dem op, og hjælper dem, hvis de har nogle usikkerheder, fortæller Mikkel Parlo.

Det glæder Mikkel, at både ham selv og Ungdommens Røde Kors gør, hvad de kan for kampagnen.

- Det er fedt at være med, for det er jo et godt initiativ, og jeg håber, at jeg selv bliver mentor en dag, siger han.