Den viser bl.a. at vanens magt og tryghed vejer sammen med erfaringer fra familie, venner og egen research langt tungere end annoncer, når vi vælger bilmærke. Flertallet af danskerne holder sig desuden til de mærker, de i forvejen kender godt.
"Det kan være svært at ændre folks indgroede vaner og forestillinger, uanset hvor mange reklamekampagner man laver. Derfor har vi nu valgt en anderledes måde at fortælle vores historie på, nemlig ved at offentliggøre et forbruger-eksperiment. Vi har lavet forsøget for at undersøge, om fordomme rent faktisk står i vejen for en mere objektiv vurdering af vores mærke, når de rent faktisk prøver at sætte sig i en ny Opel," siger Opels marketingchef Nikolaj Ledet.
Danskerne er vanedyr
Over 60 procent af de adspurgte i undersøgelsen har et ynglingsbilmærke, når det gælder hverdagsbil og kun 3 procent vil skifte til et andet mærke ved næste bilkøb. 71,9 procent mener selv, at de er primært fornuftige når de køber bil.
Ifølge hjerneforsker og ekstern lektor ved CBS, Jon Wegener, er der en naturlig forklaring på undersøgelsens resultater.
"Vores hjerne er doven – måske fordi verden bliver nemmere at navigere i, når alting er puttet i kasser. Den fastlåser os derfor i vores opfattelser, lukker af for nye indtryk – og leder efter bekræftelse på de forudindtagelser, vi har i forvejen. Det gælder ikke kun for biler, men også for andre produkter, vores
holdninger til andre mennesker og i det hele taget i mange af livets sammenhænge," siger Jon Wegener.
Ovenstående indhold er sponsoreret.