Skilsmissebørn pakker oftere tasken for at rejse hjem til mor og far. Hele 13 procent af skilsmissebørnene bor nemlig skiftevis hos forældrene.
Tre gange så mange børn bor skiftevis hos mor og far, hvis man sammenligner med 15 år gamle tal. Det viser tal fra en ny rapport.
"Forældrene føler, at en deleordning er mest retfærdig for børnene og for dem selv," siger seniorforsker fra SFI Mai Heide Ottosen, der har udarbejdet rapporten, til Berlingske Tidende.
Men det er ikke altid den bedste løsning for børnene.
"Det er meget krævende for børn at skulle omstille sig. Nogle bliver stressede og magter det ikke," siger socialrådgiver og børnesagkyndig gennem 24 år, Hanne Søndergaard Jensen til avisen.
I Familiestyrelsen minder man også om, at deleordningen skal tilgodese barnets behov.
"Forældrene aftaler det selv, måske fordi de er i den vildfarelse, at det vil være det mest retfærdige for alle parter. Men de glemmer, at det er det gode samarbejde og praktiske forhold, der skal bære værket," udtaler chefkonsulent Henriette Braad Olesen fra Familiestyrelsen til avisen.
Udviklingen peger på, at mændenes faderrolle gradvis er ændret fra passiv til aktiv og nærværende.
"Der er sket en forandring af manderollen, og det er gået op for mændene, at der noget at tabe, hvis de kun koncentrere sig om karrieren," siger mandeforsker ved Roskilde Universitet (RUC), Kenneth Reinicke til Newspaq.
Rapporten "Børn og unge i Danmark" tager udgangspunkt i svar fra mere end 6000 børn og unge fra 3- 19 år, der har oplevet, at forældrene gik fra hinanden.
Kilde: Berlingske Tidende