Fleksjobber snydt for lønkroner: Får 100.000 kr. i efterbetaling af arbejdsgiver

En greenkeeper, der var ansat i fleksjobsordning, har fået efterbetalt 100.000 kroner af sin tidligere arbejdsgiver. (Foto: Foto: Shutterstock/Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)

En greenkeeper, der var ansat i fleksjobsordning, har fået efterbetalt 100.000 kroner af sin tidligere arbejdsgiver, Rold Skov Golfklub.

Det kan koste dyrt at have ansatte gående på den forkerte overenskomst.

Det viser en sag fra Nordjylland, hvor en greenkeeper netop har fået efterbetalt 100.000 kroner af sin tidligere arbejdsgiver, Rold Skov Golfklub.

Det skriver Fagbladet 3F.

Betalingen er sket efter, at golfklubben i en faglig sag har indgået forlig med greenkeeperens fagforening, 3F.

- Der er i al sin enkelthed tale om en golfklub, som helt bevidst har meldt sig ind i Dansk Byggeri i ønsket om at spare lønkroner. Men det lykkedes altså ikke her, siger Flemming Grønsund, forhandlingssekretær hos Den Grønne Gruppe i 3F.

Den nu 40-årige greenkeeper var ansat til at passe golfbaner i et fleksjob hos Rold Skov Golfklub fra 2012 til 2015.

Han var aflønnet efter overenskomsten for bygge- og anlægsarbejde mellem 3F og Dansk Byggeri, hvor Rold Skov Golfklub er medlem. I november 2015 henvendte greenkeeperen sig til sin fagforening, 3F Aalborg, fordi han mente, at den nordjyske golfklub betalte ham for lidt i løn.

Greenkeepere kan godt aflønnes efter overenskomsten mellem Dansk Byggeri og 3F, men de må ikke lønmæssigt stilles ringere end efter de regler, der er gældende for anlægsgartnere efter overenskomsten mellem 3F og Danske Anlægsgartnere.

Det var tilfældet i den pågældende sag.

Alligevel lykkedes det først i februar i år at indgå et forlig om efterbetaling. Hos Rold Skov Golfklub er formanden for bestyrelsen, Henrik Brandt, utilfreds med, at sagen først er blevet løst efter mere end to år.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi har været en del af en konflikt om overenskomster. Vi havde indgået overenskomst og har i god tro udbetalt løn efter den overenskomst, som ifølge Dansk Byggeri var gældende, siger Henrik Brandt til Fagbladet 3F.