Finanslovspenge sikrer økonomisk ro til sociale organisationer

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) informerer pressen om, at udmøntningen af 25 millioner kroner til sociale organisationer er blevet aftalt med partierne bag finansloven. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Fremtiden for sociale projekter og organisationer har været usikker, siden at satspulje blev nedlagt.

Efter at den milliardstore statspulje blev nedlagt, har fremtiden for en række sociale organisationer været usikker.

På finansloven er der afsat 25 millioner kroner, som skal holde hånden under nogle af de organisationer, som hjælper psykisk sårbare, hjemløse og mennesker med senfølger efter seksuelle overgreb.

Fredag formiddag er regeringen sammen med partierne SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet blevet enige om, hvordan pengene skal udmøntes.

- De her organisationer kan se frem til ikke at hoppe fra tue til tue og leve med den usikkerhed, der har været, siger socialminister Astrid Krag (S).

I 2018 besluttede et flertal i Folketinget at lukke satspuljen, som i årevis har givet milliarder til en lang række indsatser, initiativer og projekter.

Det er specielt for socialt udsatte, men også inden for eksempelvis sundhed, handicappede og ældre.

Tanken var, at vedvarende og langvarige indsatser skulle på finansloven. Nye, kortere projekter skulle finansieres af den såkaldte sociale reserve.

Hvordan rammerne for den fremtidige finansiering af socialpolitikken skal se ud, er dog stadig usikker.

Med de 25 millioner opnår 18 projekter permanent støtte.

Det er blandt andet Livslinien, Kvinfo, Gadejuristen og Kirkens Korshærs Natcafé.

/ritzau/