FIFA-chef: Kvinder bliver ikke valgt ind i bestyrelsen

Det er svært for kvinder at blive accepteret i ledelsen i fodboldverdenen, mener Sepp Blatter, Fifas præsident. (Foto: Foto: Colourbox)

I Fifas ledelse sidder der én kvinde. Forbundets præsident mener ikke, at der kommer til at sidde flere kvinder foreløbigt.

I Fifas ledelse er der masser af mandehørm. Der er nemlig kun én kvinde, der sidder i bestyrelsen. Fifas præsident, Sepp Blatter, mener, at det er svært at acceptere kvinder i Fifas ledelse. Det skriver Metroxpress og The Guardian.

Under et pressemøde i Canada tirsdag, som blev holdt forud for det forestående U/20-VM i fodbold for kvinder, blev Sepp Blatter konfronteret med spørgsmålet om, hvad Fifa planlægger at gøre for at få flere kvinder ind i Fifa i fremtiden. Sepp Blatters svar var noget overraskende.

"Fodbold er meget macho. Det er meget svært at acceptere (kvinder) i spillet - ikke som spillere, men i ledelsen", sagde Fifas præsident under pressemødet ifølge The Guardian.

Sepp Blatter gav ikke udtryk for, at han ønskede at gøre noget for at ændre statistikken.

"Det er let i basketball, det er let i volleyball og det er let i atletik. Der er det intet problem. Men i fodbold... Jeg ved det ikke helt. Der er noget tilbageholdende ved det," tilføjede han til forklaringen.

Alligevel er der en enkelt kvinde, der får lov til at sidde ved bordet, når Fifas fornemme herrer mødes. Lydia Nsekera fra Burundi blev som den første kvinde valgt ind i Fifa i 2013. Sepp Blatter mener, at det kun skete, fordi han to år tidligere havde lagt pres på kongressen for at få en kvinde ind.

"Ser man på organisationen i Fifa, så er præsidenten valgt af kongressen, og alle de andre medlemmer i ledelsen er valgt af forbundene. Og forbundene ville aldrig pege på en kvinde," sagde han til pressemødet.

Sepp Blatter tror ikke på, at der er flere kvinder på vej ind i bestyrelsen.

"Det tog Fifa mere end 100 år at vælge en kvinde ind i bestyrelsen. Det er ikke let at ændre på sådanne holdninger. En dag skulle man vælge en kvinde som præsident, og så ville det nok ændre sig," fortalte Sepp Blatter til pressemødet om sandsynligheden for at få flere kvinder ind i Fifas ledelse.