Badestrand, sol og god mad. Og gerne på et trygt og måske velkendt sted.
Når ferien skal bestilles, går danskerne først og fremmest efter økonomisk og personlig sikkerhed. Det fortæller Janne J. Liburd, der er centerleder for Center for Turisme, Innovation og Kultur ved Syddansk Universitet.
- Vi er orienterede omkring sikkerheden. Det skal være godt og trygt at være der, når vi rejser ud. Og hvis der er tegn på, at der er nogle større ændringer på destinationen, i forhold til hvad vi forventede, så er vi hurtige til at ændre vores planer, siger hun til Newspaq.
Hun fortæller, at der de seneste år har været en stigende tendens til, at vi holder ferie i Danmark i stedet for at rejse ud, og hun mener ikke, det skyldes krisen.
- Det er ikke et krisetegn, for det er stort set lige så dyrt at holde ferie herhjemme. Jeg tror, det har en større pendant til overvejelser omkring sikkerhed, siger hun.
At sikkerheden er førsteprioritet, bekræfter administrerende direktør i Star Tour, Birthe Madsen.
- Vi oplever to ting, der er afgørende for vores kunder. Det ene er den økonomiske tryghed - man vælger en rejsearrangør, fordi man ved, at ens feriepenge er i sikre hænder. Den anden årsag handler om den personlige tryghed, siger hun.
Hotelbooking-hjemmesiden Hotels.com har netop lavet en opgørelse over priserne på hoteller i Asien.
I mange lande er hotelpriserne faldet markant fra 2010 til 2011, hvilket ifølge hjemmesiden skyldes naturkatastrofer.
For eksempel er prisen på hoteller i Phuket faldet med 18 procent fra 2010 til 2011. Phuket var i 2004 ramt af en voldsom tsunami fra et jordskælv i Det Indiske Ocean.
I Hongkong er hotelpriserne dog ikke faldet, men derimod steget med hele 20 procent.
Star Tours direktør Birthe Madsen mener ikke, det er naturkatastrofer, der har fået priserne i flere asiatiske lande til at falde.
- Vi har aldrig haft så stor en efterspørgsel på rejser til Thailand som de seneste vintre, og den tendens forventer vi, vil fortsætte, siger hun.
Hun mener ikke, priserne er et udtryk for, at danskerne vælger Asien fra - og slet ikke på grund af naturkatastrofer.
- Jeg vil nærmere sige, at et prisfald i disse lande handler om, hvordan landenes valuta udvikler sig, siger hun.
Janne J. Liburd fra Syddansk Universitet tror heller ikke på, at hotellerne har sat priserne ned, fordi flere kunder holder sig væk.
Et prisfald på hotellerne vil efter hendes vurdering heller ikke have den store effekt på kunderne, da hotelprisen kun er en lille del af de samlede omkostninger ved at rejse.