Det er slut med at ligge på lur i ødemarken eller gå på glødende kul sammen med dine kolleger.
Den økonomiske krise har nemlig nu definitivt aflivet de mange fikse human resource-idéer. Det skriver videnskab.dk.
"Virksomhederne har for det første lært at afskedige folk igen. For det andet er det groteske overdrev af personalegoder skrællet væk, og medarbejderne får ikke længere et hysterisk anfald, hvis der ikke er gratis slik, renseri-ordning, mountainbikes og fest på arbejdspladsen," forklarer professor Henrik Holt Larsen, der nu har måttet genudgive bogen 'Human Resource Management - Licence to work', fordi tiderne har ændret sig.
Men medarbejderne er ikke bare stoppet med at stille krav. De er simpelthen også blevet mere adskilte og egoistiske, mener Henrik Holt Larsen.
"For det tredje har vi fået en endnu mere individualistisk kultur, hvor solidaritet og fællesskab er kommet på museum, og derfor går individualiserede performance-baserede lønsystemer som varmt brød," siger han til videnskab.dk.
Ifølge professoren viser en undersøgelse fra Dansk Industri, at hver anden virksomhed har skåret i personalegoderne, men det er ikke nødvendigvis en dårlig udvikling.
"Denne tragedie er til at leve med, for det har atter vendt fokus mod dét, der i forvejen er det vigtigste, nemlig kvaliteten af jobbet og lederen," siger han til videnskab.dk.
Henrik Holt Larsen mener, at vi før den økonomiske krise oplevede et overflødighedshorn af HR-strategier, der nærmest mindede om et stort cirkus.