Familie har mistet alt efter tragedie: Fandt død ven i deres hus

Familien Neldahls hus er ubeboeligt og alt lugter: - Stanken sidder helt oppe i næsen. Vi vasker vores ting med specielle væsker og Rodalon, men lugten hænger ved. Det er så modbydeligt, siger René Neldahl. (Foto: Foto: Privat)

Familie har mistet næsten alt på grund af liglugt. Søster har startet indsamling.

- Vi har smidt alt ud. Sofaer, senge, tøj og selv billeder og fotoalbums. Vi har smidt hele vores liv ud i en stor container. Stanken sad i alt, og det kunne ikke fjernes.

Det fortæller René Neldahl til Rødovre Lokal Nyt. Han og familien vendte tilbage fra ferie i Tyrkiet, og fandt Renés ven fra skoletiden liggende død i entréen i rækkehuset på Rødovre Parkvej.

Vennen skulle passe hund og vande blomster, mens René, hustruen Britt og deres datter Jessica nød dagene under de sydlige himmelstrøg.

Til deres store overraskelse endte det med et feriemareridt, som ikke kun indeholder sorg over vennens død, men også en afvisning fra familiens forsikringsselskab.

Familiens indboforsikring dækker nemlig ikke, at familien har måttet kassere i nærheden af 80 procent af deres indbo på grund af liglugten.

- Vi har altid troet, vi var dækket, hvis der skulle ske noget med vores hjem. Derfor kom det som et kæmpe chok, at vi står uden ejendele og selv skal betale for alt, siger Britt Neldahl til Rødovre Lokal Nyt.

Familiens indboforsikring hos Tjenestemændenes Forsikring dækker nemlig kun skader i forbindelse med vand, brand og tyveri samt pludseligt opståede skader, men ikke skader, som sker over et tidsrum, som i dette tilfælde, hvor vennen havde ligget død i formentlig fire dage.

Tjenestemændenes Forsikring oplyser, at der ikke findes en dækning, der kunne være tegnet for liglugt/forrådnelse.

Søster samler ind

Britt Neldahl er førtidspensionist, mens René er i flexjob. Familien har derfor ikke økonomi til at anskaffe sig et nyt hjem.

Boligselskabet Carlsro, DAB og DABs forsikringsselskab er trådt til og har hjulpet med genhusning og rensning af rækkehuset.

Men de er ikke de eneste, som hjælper den kriseramte familie. Renés søster, Rikke, har sendt et nødråb ud på Facebook og bedt om hjælp til familien.

Hun fortæller til TV 2 Lorry, at folk sender penge - beløb på mellem 50 kroner og 200 kroner. En enkelt person har sågar overført hele 3.000 kroner.

I alt er der indsamlet omkring 30.000 kroner.

- Det kommer til at gøre en kæmpe forskel. De skal bruge flere hundrede tusinde kroner, men det hjælper jo meget på deres situation, siger Rikke Albæk Neldahl til tv-stationen.

Familien er genhuset

Familien er blevet genhuset, mens hjemmet på Rødovre Parkvej er blevet lukket af, og udluftningsapparater kører i døgndrift. Tapet og gulvbrædder er fjernet, men ingen ved, hvor længe det varer, før familien kan få deres hjem tilbage:

- Vi har fået at vide, der måske går fire uger. Måske varer det endnu længere tid, siger René.