FAKTA: 13. etape i Tour de France

Sport
Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) sluttede stærkt af med to etapesejre i træk, før feltet ramte brosten og siden Alperne. Hollænderen viste sidste år, at han kan klare sig over bjergene uden at miste sin topfart, da han vandt 21. etape på Champs-Élysées. (Foto: Foto: Benoit Tessier/arkiv/Reuters)

13. etape er sprinternes eneste mulighed for at få noget ud af den anden uge i årets Tour.

Fakta om 13. etape i Tour de France:

Fredag 20. juli.

Fra Bourg d'Oisans til Valence, 169,5 kilometer.

Beskrivelse:

Efter tre hårde dage i bjergene kan feltet puste ud på den eneste flade etape i løbets anden uge. Etapen går mere ned end op, i klassementet ligger hierarkiet på plads, benene er ømme, og flere hold er presset på mandskabsfronten. En del ryttere og hold ønsker således at komme gennem Rhône-dalen så let som muligt, og det giver stor plads til tv-udbrud. For mon ikke sprinterholdene til slut vil gøre deres til at få endnu en oplagt fangst på krogen? Hvis altså de tilbageværende sprintere ellers har noget at skyde med efter udmattelsen i Alperne.

Vidste du at ...

Peter Sagan vandt pointkonkurrencen uafbrudt fra 2012-2016, før han blev diskvalificeret fra Tour de France 2017 efter en hård sprintduel med Mark Cavendish, som styrtede.

Hold øje med:

Peter Sagan.

Arnaud Démare.

Sonny Colbrelli.

/ritzau/