Eksplosion førte til politiaktion

Krimi
Politi og beredskab undersøger mistænkelig genstand i boligområde i Hillerød (Foto: Øxenholt Foto)

En sprængning satte gang i større aktion i boligområde i Hillerød

Politi og beredskab var søndag nat og morgen massivt til stede i boligkvarteret Kongens Vænge i Hillerød, hvor man undersøgte en mistænkelig genstand. 

 

Politiet oplyser søndag formiddag, at en ukendt person eller personer havde antændt en formentlig hjemmelavet form for genstand, som sprængte kort efter. Genstanden var placeret på et køretøj tilhørende en mand i fyrrerne, der bor i Kongens Vænge. Manden er ikke kendt af politiet og har ikke relationer til kriminelle miljøer. Sprængningen affødte mindre skade på køretøjet, og der sås at være spredt effekter fra genstanden i en radius af ca. 10 meter.

Der er ingen tilskadekomne personer og sprængningen skønnes ikke at have været til fare for personer, der opholdt sig i omkringliggende bebyggelser, skriver poltiet videre i pressemeddelelsen.  

Ser med stor alvor på sagen

Politiet iværksatte i nat tekniske undersøgelser med henblik på at klarlægge hændelsesforløbet og analysere indholdet af genstanden. 

I forbindelse med de indledende undersøgelser blev beboerne i 8 rækkehuse i et par timer bedt om at holde sig inden døre, indtil analyser foretaget af Kemisk Beredskab kunne påvise, at der ikke var farlige stoffer fra sprængningen. Det forventes, at der i løbet af nogle dage kommer resultater af undersøgelserne, som kan give svar på, hvilke stoffer, der har været anvendt til at fremstille sprængningen. 

Politiet ser med meget stor alvor på sagen og fortsætter efterforskning i sagen. 

Politiet har bedt beboerne i området om at følge deres anvisninger. Øxenholt Foto