Efter Henriks død: Dronningen inviterer ansatte til middag

Dronningen vil sammen med kronprinsparret deltage i en hædersmiddag for forsvaret og flyvevåbnet søndag. (Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix)

Dronning Margrethe afholder søndag den årlige hæderstegnsmiddag for ansatte i hæren, søværnet og flyvevåbnet. Også kronprinsparret vil deltage i middagen.

Dronning Margrethe er traditionen tro taget på to ugers privat vinterferie i udlandet, men søndag den 11. marts slutter ferien officielt, når dronningen vender tilbage til de royale pligter.

Søndag afholder hun nemlig den årlige hæderstegnsmiddag for hæren, søværnet og flyvevåbnet.

Middagen vil finde sted på Fredensborg Slot klokken 20.00, oplyser kongehuset.

- Hæderstegnsmiddagen afholdes på skift mellem de tre værn, og i år er de inviterede officerer fra forsvaret og flyvevåbnet, som har modtaget hæderstegnet, skriver kongehuset på sin officielle hjemmeside.

Også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil deltage i middagen, der har til formål at hædre udvalgte officerer fra forsvaret og flyvevåbnet.

Det var dronning Margrethes far, Frederik den IX., som i 1953 oprettede flyvevåbnets og forsvarets hæderstegn som en parallel til søværnets hæderstegn, der som det første blev indstiftet i 1801 af Christian den VII.

På sin hjemmeside oplyser kongehuset, at flyvevåbnets og forsvarets hæderstegn tildeles for god tjeneste i 25 år.

Den danske regent tog på vinterferie den 26. februar.

/ritzau/