DSB fyrer og flytter 15 chefer

DSB skal reducere administrationsomkostningerne med 25 procent, siger administrerende direktør Flemming Jensen. (Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv))

DSB skal spare 25 procent på omkostningerne i administrationen. Det koster hoveder på chefgangen.

Færre chefer og en mere enkel organisation. Det essensen i en større omstrukturering af DSB’s administration.

Forandringerne betyder ifølge Finans blandt andet at 15 chefer enten mister jobbet eller omplaceres.

Målet er tydeligt, og administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen, siger blandt andet i en pressemeddelelse, at "der er tale om centraliseringer på udvalgte områder", og at det vil påvirke en række ledere og medarbejdere på tværs af DSB - og på alle niveauer.

- Hensigten er at forenkle DSB’s organisation for at kunne nå målet om reduktion af virksomhedens administrationsomkostninger med 25 procent, siger Flemming Jensen.

Omstruktureringen sker desuden med et ønske om at samle de kundevendte aktiviteter. Konkret betyder det, at Kommerciel og Kommunikation & Branding nu samles i et direktørområde under ledelse af kommercieldirektør Jan Sigurdur Christensen.

Den manøvre koster kommunikationsdirektør Lars Kaspersen stillingen efter knap seks år på posten. Til den fyring siger Flemming Jensen blandt andet:

- Som i resten af virksomheden må vi også på direktørniveau træffe de nødvendige beslutninger for at nå de mål, der er indeholdt i strategien om et subsidiefrit DSB i 2030.

Trist regnskab

Torsdag præsenterede DSB regnskabet for årets første ni måneder. Det viser, at forsinkelser har givet færre passagerer, mens både salget og overskuddet er faldet.

For tredje kvartal alene gav DSB et underskud på 13 millioner kroner, og for årets første ni måneder faldt resultatet med 280 millioner kroner til 117 millioner kroner.