Dronningen fløj i helikopter for 1,3 mio. kroner på en måned

Dronning Margrethe har igennem alle årene anvendt Forsvarets helikoptere som transportmiddel. Her er hun i maj 2007 ankommet i helikopter til Aalborg Kaserne. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Dronning Margrethe fløj tre gange i helikopter i forbindelse med folketingsvalget sidste år.

I juni sidste år fløj dronning Margrethe fem gange i Forsvarets helikoptere. De fem flyvninger løb op i en samlet sum på 1.312.598 kroner.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen har fået aktindsigt i regentens flyvninger for 2015. Papirerne viser, at dronning Margrethe er noteret for i alt seks flyvninger i Forsvarets helikoptere - tre var i forbindelse med folketingsvalget i juni.

Således skriver Ekstra Bladet, at dronningen 19. juni fløj fra Marselisborg i Aarhus til København. Flyvningen blev gentaget 22. og 28. juni. Og ifølge kongehusets egne oplysninger havde dronningen intet på programmet.

Men hoffet meddeler Ekstra Bladet, at der ikke er tale om private flyvninger.

"19. juni modtog dronningen den afgående statsminister efter valget samt modtog den kongelige undersøger efter første dronningerunde. 22. juni modtog dronningen partierne i anden dronningerunde, og 28. juni modtog dronningen den nye regering", oplyser hoffets økonomichef, Søren Kruse, til Ekstra Bladet.

Sammen med en flyvning i august løber dronningens helikopterture op i 1.635.368 kroner, viser den aktindsigt, Ekstra Bladet har fået.

En del af udgifterne er dog faste omkostninger, der skulle have været afholdt alligevel.

Men de tre flyvninger i forbindelse med valget kostede 270.024 kroner ekstra - eller en smule mere end 90.000 kroner pr. tur - som altså ligger ud over de faste omkostninger. 

I alt løber dronning Margrethes helikopterture i 2015 op i 452.613 kroner i ekstraomkostninger. Det svarer til 75.000 kroner i snit pr. flyvning.