Dit kørekort kan få udløbsdato
Udløbsdatoen på kørekort afhænger nu af, hvornår kørekortet er erhvervet. Foto: Shutterstock/Scanpix
Fra 1. juli er der ikke længere er krav om lægeattest i forbindelse med fornyelse af kørekortet.

Nu er det ikke længere alderen, som afgør dit kørekorts levetid. Nu er det i stedet kørekortet, som kan ramme en udløbsdato.

Det skriver FDM.

Udløbsdatoen på kørekort afhænger nu af, hvornår kørekortet er erhvervet. Således vil kørekortet for nogle gælde frem til de er 70 år, og for bilister med nyere kørekort er kørekortet gældende i 15 år fra udstedelsesdatoen, skriver FDM.

Et kørekort har 15 års levetid og uanset hvilken udløbsdato, der står på kortet i dag, skal man fra 1. juli forny kørekortet hos Borgerservice.

- Hidtil har en kørekortsfornyelse for ældre været en bekostelig affære med både lægeerklæring og afgift for kørekortet med jævne mellemrum. FDM er glade for, at bilisterne kan spare omkostninger til en procedure, der ikke har haft en afgørende betydning for færdselssikkerheden, siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM.

Læger vil fortsat have pligt til at reagere, hvis en person ikke længere findes egnet til at have kørekort.

FDM skriver, at myndighederne overfor lægerne vil understrege deres pligt om anvendelsen af lægeligt kørselsforbud og indberetningspligt i tilfælde af, at en ældre er til fare for sig selv eller andre.

Ifølge FDM vil kørekort fornyet inden 1. juli følge de gamle regler.