DF vil stoppe private donationer til bestemte skoler

Dansk Folkeparti vil have fuld stop for private donationer til fri- og privatskoler.

Der skal indføres et totalt forbud mod økonomiske donationer fra private til de danske fri- og privatskoler, og det skal både gælde de kristne og muslimske.

Det mener Dansk Folkeparti, skriver Berlingske.

- Vi foreslår, at der indføres et totalforbud mod private donationer til friskoler. Spørgsmålet er, om vi overhovedet skal tillade donationer, når staten finansierer tre fjerdedele af skolernes udgifter, og forældrene betaler resten, siger partiets skoleordfører, Alex Ahrendtsen.

- Her er mit svar: Nej, det skal vi ikke, tilføjer DF-ordføreren.

Dansk Folkeparti fremlægger det nye forslag, kort tid efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har frataget den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole sit statslige tilskud. Det har efterfølgende ført til skolens lukning.

Skolen fik ifølge Berlingske 11,6 millioner kroner i tilskud i 2016. Det svarede til omkring 80 procent af skolens samlede indtægter.

Alex Ahrendtsen siger, at Dansk Folkeparti er glade for, at ministeriet "er begyndt at lukke friskoler". Men han frygter, at skolerne blot vil lede efter alternativ finansiering, hvis de bliver frataget støtten.

Dansk Folkeparti har bedt Undervisningsministeriet se på, hvordan et forbud mod tilskud kan udformes.

I et notat opstiller ministeriet ifølge Berlingske tre scenarier. Det første er et totalforbud, mens de to øvrige muligheder er et forbud mod udenlandske donationer og donationer fra "visse lande".

Socialdemokratiet er klar til at diskutere Dansk Folkepartis forslag, lyder det fra udlændingeordfører Dan Jørgensen (S).

/ritzau/