Husk altid at rydde op, mens du laver mad. Lad være med at lægge knive i en skuffe, så de støder mod hinanden og for Guds skyld hold dem fra opvaskemaskinen.
Der er mange gode råd i et køkken, og du kender sikkert en masse.
Avisen.dk bringer lige seks ekstra af slagsen, så kan det være et par af dem var noget, du ikke vidste eller ikke lige havde tænkt over i forvejen.
Frys din overskydende vin, smør eller fond i en isterningebakke. Per Kuskner
Frys din vin
Man bruger tit vin i mad – rød som hvid. Hæld lidt op i en frysebakke, så har du altid det til en ret efterfølgende en anden dag og behøver ikke åbne en hel flaske (medmindre du alligevel skal drikke den til maden. Fløde og fond kan også med fordel fryses ned i en isterningbakke.
Foto: Gil Ndjouwou / Unsplash
Avocado uden bøvl
Tit står man og fumler med en avocadosten og skal grave den ud. Bank i stedet for på bagsiden af den halve avocado med en ske, så løsner den sig. Og skal du bruge avocado i skiver, kan du med fordel med en spids urte- eller kokkekniv skære skiverne direkte i skallen. Så har du allerede fine skiver, når du graver kødet ud med en ske og skal ikke skære i den fedtede masse efterfølgende.
Foto: Seriouseats.com
Frys fladt
Har du suppe, hakket oksekød, kødret eller andet, der skal fryses, så frys det så fladt i posen som muligt. Det giver mange fordele. Dels giver det meget mere plads i fryseren efterfølgende og dels er det hurtigere at tø op, jo fladere det er.
Foto: Jocelyn Morales /
Skræl den nemt
En ingefærknold er besværlig at skrælle med en kartoffelskræller, da den er knoldet, og tit mister man meget af den. Prøv at skrælle den med en ske. Når man gnubber med en ske på knolden, ryger skindet nemt af.
Foto: Per Kuskner
Fjern skallen med skallen
Vi kender det alle: man har lige slået æg ud til en omelet, røræg eller spejlæg, og der ligger en skal eller to dernede. Tag en anden æggeskal og fisk den op med den. Æggeskal mod æggeskal virker som en magnet.
Foto: Per Kuskner
Frys dit kød
Lige meget hvor skarp din kniv end er, så er det altid lettere at skære et stykke bacon, kødklump m.v. ud, hvis det lige har været en tur i fryseren i 10-15 minutter og blevet helt fast i kødet.