DF bliver beskyldt for sodavandskorruption
Ernæringsekspert beskylder Dansk Folkeparti for at have modtaget penge fra sodavandproducenterne for at sænke sukkerafgiften. DF afviser.

Dansk Folkeparti har fået penge under bordet fra sodavandsproducenterne for til gengæld at kræve sukkerafgiften sat ned.

Det mener ernæringseksperten Arne Astrup, professor på Human Ernæring på den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen.

Ifølge Arne Astrup var det udsigten til en check til Dansk Folkepartis kampagnekasse, der i efteråret fik partiet til at foreslå, at afgiften på sodavand skulle sættes ned. I radioprogrammet P1 formiddag mandag sagde Arne Astrup blandt andet, at detailhandlen og læskedrikfabrikanterne formentlig havde skrevet en større check til støtte af deres kampgane.

»Der er nogle partier, som har døren stående mere åben end andre, og det skal man ikke være blind over for, for så er man naiv,« sagde fra Arne Astrup i radioprogrammet.

Men både DF’s sundhedsordfører Birthe Skaarup og DF-gruppeformand Kristian Thulesen afviser alle påstande, skriver Nordjyske Stiftstidende tirsdag.

»Det er helt ude i hampen at komme med sådanne beskyldninger, når man kun har gisninger - og det passer i hvert fald ikke. I så fald sidder jeg og mangler en stor check,« siger Kristian Thulesen Dahl til avisen og afviser overhovedet at have holdt møde med Bryggeriforeningen i 2006.